Utazó

2017.07.20. 16:25

Eltűnt Málta egyik legnépszerűbb természeti látványossága, és még mindig viszik oda a turistákat

Márciusban a tengerbe omlott az Azúr Ablak nevű híres sziklaalakzat, Málta egyik legnépszerűbb természeti látványossága.

A búvárok körében népszerű sziklaalakzatot, amely a nevét arról kapta, hogy ablakként nyílik az azúrkék tengerre. Márciusban egy nagy vihar és a hatalmas hullámok döntötték össze. "Tombolt a tenger az Azúr Ablak alatt. A kőhíd hirtelen, nagy robajjal a tengerbe omlott" - mesélte a Times of Malta című lapnak a Gozón élő Roger Chessell.

Becslések szerint az elmúlt 30 évben a külső réteg 90 százaléka pattogzott le a két tengeri barlang beomlásával keletkezett különleges természeti képződményről  - írja az origo.hu.

A szikla eltűnése azonban nem gátolta meg az utazásszervezőket abban, hogy továbbra is busztúrákat indítsanak a Gozo szigetén lévő Dwejra-öbölbe. Persze nem árulnak zsákbamacskát, hiszen a szerencsétlenségről mindenki értesült - írja az origo.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!