Vál

2016.08.08. 12:45

Emlékeztek a tűzoltók

Tíz évvel ezelőtt, 2006. augusztus 8-án az esti órákban kezdődött az a beavatkozás Budapesten, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K épületének alagsorában, amely következtében három tűzoltó hősi halált halt szolgálatteljesítés közben.

Hazánk tűzoltói minden évben tisztelettel adóznak Pintér Gábor tűzoltó főhadnagy, Horvát Ákos tűzoltó hadnagy és Reppman Károly tűzoltó hadnagy emléke előtt.

Hősi halottaink közül Reppman Károly Válon élt családjával, 2007. május 5. óta viseli a helyi tűzoltó laktanya a nevét, valamint a község posztumusz díszpolgára. A tragédiával végződő tűzoltás tizedik évfordulóján a Váli Önkormányzati Tűzoltóság és a Váli Tűzoltó Egyesület megemlékezést tartott a laktanya falán elhelyezett emléktáblánál. Az emlékezés gondolatait Magosi Lajos tűzoltó ezredes, Fejér megyei katasztrófavédelmi igazgató tolmácsolta a résztvevőknek. A megemlékezésen jelen voltak elhunyt bajtársunk szülei, továbbá képviseltette magát a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség és Vál község önkormányzata is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!