Kutyasétáltatás

2022.02.23. 07:00

Jó reggelt, Fejér megye!

S. Töttő Rita

Az önfeledt szaladgálás a kutyának is kell. De a gazdi felelőssége, hogy minden körülmények között rendben legyen a séta! Illusztráció: Laufer László archív

Fotó: AS

Azt mondja egy asszony a minap: „szegény kutya, milyen keveset sétált vele!” És akkor lepörgött előttem az a sok előítélet, ami manapság a „közösségi online homokozóban” zajlik, amikor két perc pillanatkép után mindent IS tudnak az emberek. Lépcsőházi megvilágosodásom volt, mert csak utólag jutott eszembe, mit kellett volna kérdeznem. Azt nem, hogy maga mennyit akarna sétálni félig lebénulva, gerincsérvvel és csontrákkal a talpán, szívbetegen, süketen és vakon, mert ez a kutyám terhe és nem kívánom senkinek. De megkérdezhettem volna: vajon ebben a 2 percben az ítélethirdetés előtt zajlott-e tárgyalás? Vagy ezt a felszólalást is A tanú című film régi világa idézte meg benne: „Mutasson nekem egyetlen embert ebben a tetves országban, akire ha kell, 5 perc alatt nem bizonyítom rá, hogy bűnös!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!