Velence

2013.06.10. 16:49

Árvíz - Három fiú találkozik a gáton

Velence - Történelmi igazság és tanulság, hogy ha nehéz helyzetbe kerül a magyar, akkor mindig helyén a szíve: ezt vallja a velencei vállalkozó, Nagy György is. Már mindhárom fia bevetésre került.

Tihanyi Tamás

A velencei vállalkozónak, Nagy Györgynek két fia egy-egy dunántúli laktanyában teszi a dolgát. Miután leadják  a szolgálatot, már nem mehetnek haza, mert készültségbe helyezik az alakulatokat. A másnap hajnal már a gáton találja őket: töltik a homokzsákokat, építik a védműveket. Teszik ezt zuhogó esőben, süvítő szélben, sok ezer bajtársukkal együtt. Néha egy-egy üzenetet tudnak küldeni haza: minden rendben, a honvédség, a környékbeliek  és a segélyszervezetek mindent megtesznek a gáton dolgozókért.

Nagy György három fia is részt vesz az árvízi védekezésben

Két nap múlva azonos térségbe vezénylik a két fiút, és úgy találkoznak, hogy nem tudnak egymásról. És hogy teljes legyen a kép, az Alba Volán néhány járművével segít, és az egyik vezetője a harmadik, legnagyobbik  fiú. Édesapjuk azt mondja, Isten ajándékaként összetalálkoztak ők hárman, ő pedig büszke, mert elődeik példáját követve a fiai ott vannak, ahol   a hazájukat  szolgálhatják. Ilyenkor pedig nagyon jó érzés magyar apának lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!