Velence

2017.01.17. 20:10

A fiúk alatt repedt, beszakadt a jég, aztán fürödtek

Velence - Olvasónk, Gubics Máté jeges cikkeinket olvasva arra gondolt, megosztja velünk és olvasóinkkal hétvégi tóparti élményét. Alább olvasható a fényképekkel illusztrált levél.

Fejér Megyei Hírlap

Gubics Máté

Négy, 19-21 éves fiatal (többek közt én is) sétálgattunk a naplementében, a Velence Korzó viszonylag erősnek mondható jegén. Több család is sétálgatott rajta, sokan egészen be is mentek, holott az enyhébb időjárás következményeivel mindenki tisztában volt. Mi azonban megmaradtunk a part mentén, nem merészkedtünk beljebb.

Tímár Dávid

Amikor elérkeztünk egy part menti nádashoz, úgy terveztük, hogy kimegyünk, azonban először barátom alatt fél lábbal beszakadt a jég, majd egyszer csak én is majdnem nyakig eltűntem a vízben. Szerencsére gyorsan reagáltunk, ezért pár másodperc múlva ki is tudtunk mászni a vízből, különösebb segítség nélkül. Köztudott, hogy a vizes ruhát minél hamarabb le kell venni, testünket megóvva a gyors kihűlés veszélyétől. Így is cselekedtünk.

Szenczi Richárd Fotó: A negyedik barát

Azonban ha már egyszer beszakadtunk és vizesek voltunk, úgy gondoltuk, miért ne vegyünk egy kis jeges fürdőt. Harmadik barátom is így döntött, alsógatyára levetkőztünk, majd mentünk megfürödni a fagyos lékbe, amely alattunk szakadt be még pár perccel ezelőtt. Jó fizikai állapotban vagyunk, bírjuk a hideget, semmi bajunk nem lett, természetesen a negyedik parton tartózkodó barátunk meg is örökítette ezt az eseményt. Összegezve, ugyan mi nagyon jót fürödtünk, ettől függetlenül szeretnénk mindenkit óva inteni a Velencei-tavon való sétálástól, akármennyire is tűnik vastagnak a jég, sosem lehet tudni, melyik pillanatban fog beszakadni alattunk. Legalábbis addig figyeljenek erre fokozottan az emberek, amíg ilyen enyhe időjárás van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!