Velence

2015.12.20. 16:14

Jövőre is a Velencei-tónál az EFOTT

Velence - Egy évre abbahagyja a vándorlást, és jövőre, július 12-17. között ismét Velencén rendezik meg az EFOTT-ot. A házigazda szerepét ezúttal két egyetem megosztva látja el.

40 év szüntelen vándorlás után idén újra Velencén ver óriástábort az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója - jelentette be Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

Az ismerős helyszín előnyeit kihasználva a szervezők megkezdték az előkészületeket, sőt a fellépők egy részével már meg is állapodtak. A legnagyobb hazai kedvencek mellett, Borgore tavalyi nagy sikerű koncertje után, 2016-ban a brit elektro egyik új felfedezettje, a közösségi médiában több mint egy millió rajongóval büszkélkedhető Zomboy lép majd az EFOTT színpadára. A nagy múltú fesztivál azonban nemcsak a helyszínnel duplázik: idén először két felsőoktatási intézmény kerül házigazda szerepbe: a nagy múltú Debreceni Egyetem a kulturális és civil programokért, míg a Testnevelési Egyetem az izgalmas sportprogramokért felel majd. A hallgatók már most felpörögtek mindkét helyen, és a tökéletes fesztiválhangulathoz konkrét ötleteket várnak.

A szervezők Velence várossal és a terület tulajdonosaival összefogva területfejlesztést is terveznek, amelyek nemcsak a strand-, de a fesztiválterületet is nagyban befolyásolják majd, teret engedve számos vizesblokk telepítéséhez, valamint racionálisabb és jobb minőségű útvonalak kialakításához. Beléptetéskor megsokszorozzák az erőforrásokat, külön sávokat nyitnak a heti, illetve a napijegyesek számára, és reményeik szerint a kempinget is hamarabb megnyitják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!