Velence

2014.07.21. 06:40

Szúnyogirtás lesz a héten

Ha az időjárás engedi, július 23-án, szerdán kerül sor a permetezésre - tájékoztatott az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

A növekvő csípésszám miatt Magyarország Kormánya elrendelte hazánk területén a légi kémiai szúnyogirtást. Ha az időjárás engedi, a Velencei-tó régióban július 23-án, szerdán kerül sor a permetezésre. A felhasznált anyag melegvérű állatra és emberre veszélytelen, de kérik, hogy a méhészek tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket. A gyérítést földi és légi biológiai módszerekkel, valamint földi és légi kémiai módszerekkel, a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni.

Székesfehérváron, ha az időjárás lehetővé teszi, akkor július 23-án, szerdán kerül sor a permetezésre, pótnapnak a július 24-ét és 25-ét jelölték ki. Naplemente előtt két órával kezdik a permetezést, amely során K-Othrin 1 ULV, Coratrin, Aqua K-Othrin, illetve Mosquitox 1 ULV szert használnak. Az anyag melegvérű állatra és emberre veszélytelen, a növényzetet nem károsítja, ám a méhekre veszélyes. Ezúton is felhívják a méhészek figyelmét, hogy tegyék meg az ilyenkor szükséges óvintézkedéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!