Vértesacsa

2017.03.19. 21:40

Időközi választás Vértesacsán

Vértesacsa - Négy testületi tag szavazatával még február 28-án oszlatta fel magát a helyi képviselő-testület, ezért időközi választást kellett kiírni, amelynek időpontjáról minap döntöttek.

Tihanyi Tamás

A vértesacsai önkormányzat képviselő-testületének tagjai - Einvachter Szabolcs, Berényi László, Ujvári Pál és Vuity Antal Béla - írásbeli indítványukkal kezdeményezték a képviselő-testület feloszlatását, amit február 28-án meg is szavaztak. A testület három tagja, Kovács Zoltán polgármester, Schilling János alpolgármester és Radványi János képviselő nemmel voksolt.

A feloszlatás indokaként azt jelölték meg, hogy a települési önkormányzat a kiírt pályázatokat nem megfelelően használta ki, illetve a polgármester településfejlesztés irányába mutató tevékenysége nem egyezik a képviselők fejlesztési terveivel. Kovács Zoltán polgármester mindezt nem tartotta megalapozottnak, a véleménye az volt, hogy Vértesacsa minden tudomására jutott és fejlesztési céljainak, anyagi forrásainak megfelelő pályázaton indult, több nyertes és olyan pályázatuk is van, amelyekkel kapcsolatban még nem született döntés.

Kovács Zoltán szerint soha nem fordult elő a testületi munka során, hogy valamely fejlesztési elképzelést ne fogadtak volna el képviselőtársai, vagy esetleg módosító indítvánnyal éltek volna a fejlesztési célokat illetően. Az időközi választásról a helyi választási bizottság március 13-án döntött: ez alapján az időközi választás június 18-án, vasárnap lesz. A költség a települést terheli: ez várhatóan egy, másfél millió forint lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!