Vértesacsa

2017.06.18. 19:55

Ismét rá voksolt a közösség - Harmadszorra is Kovács Zoltán a polgármester

VÉRTESACSA Négy testületi tag szavazatával még február 28-án oszlatta fel magát a helyi képviselő-testület, ezért időközi választást kellett kiírni. A szavazók június 18-án, vasárnap döntöttek a képviselők és a településvezető személyéről: Kovács Zoltánt harmadszorra választotta polgármesterré a közösség.

Tihanyi Tamás

Az időközi választás kiírásáról, annak időpontjáról a helyi választási bizottság március 13-án döntött: az akkori határozat alapján az időközi választás tegnap rendben megtörtént. Három jelölt közül választhattak polgármestert a helyiek: Kollár Gábor Ferenc a Munkáspárt jelöltjeként a legkevesebb eséllyel indult, lévén nem helybéli lakos.

A két további jelölt már ismert személye volt Vértesacsa életének és irányításának. Kovács Zoltán polgármester már két ciklus óta a település vezetőjeként tevékenykedett. A helyi választási bizottság tegnap urnazárás után összeszámolta a leadott voksokat, s ennek alapján Kovács Zoltán 414 szavazattal lett polgármester. Einvachter Szabolcs (független) 323, Kollár Gábor Ferenc 10 szavazatot kapott.

Kovács Zoltánt harmadszorra választották polgármesterré Vértesacsán Fotó: FMH-Archív

- Örülök annak, hogy folytathatom a munkát és igyekszem meghálálni a bizalmat. Most választottak harmadszorra polgármesterré, és azt hiszem, ez volt a legnehezebb. A munka nem áll meg, folytatjuk... - értékelt röviden lapunknak a megválasztott polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!