Vértesalja

2009.05.21. 02:26

A tokaji a főszereplő a pincefesztiválon

Etyek - A tokaji furmint lesz a főszereplője az idei etyeki pincefesztiválnak, amely május 23-án és 24-én várja a borkedvelő látogatókat. Pénteken pedig borkonferencia lesz.

S. Töttő Rita

Ezen a hétvégén ismét tíz-ezrek látogatnak el Etyekre, s gurítanak le megszámlálhatatlanul sok ezer liter finom magyar bort a torkukon. Emellett persze rengeteg jó program is lesz.

Május 23-án, szombaton a szokásos megnyitóval kezdődik az esemény 11 órakor a Kálvária-dombon, majd pedig több helyszínen folytatódik. A Búcsú téren például 16 órától a Váczi Eszter Quartett lép fel, 17.45-től a Dresch Quartet lemezbemutatója hallható, 19.30-tól pedig a Summer Jazz Trió muzsikál. A Kecskegödörben tokaji borudvart alakítanak ki, de lesznek programok a Rókusfalvy és a Hernyák, valamint a Buzál-Mórocza pincénél.

Május 24-én, vasárnap ebéd utáni gyermekkoncertek várják a Kálvária-dombra érkezőket, a Búcsú téren pedig továbbra is a jazz dominál a színpadon. A Kecskegödörben 11, 13 és 15 órakor furmint fajtakóstolót tartanak, de vasárnap lesz a fesztivál egyik elengedhetetlen programja, a borász-politikus labdarúgótalálkozó is (11 órakor a focipályán).

Mindkét nap megtekinthető a Zarándok pincében Rovács Gyöngyi tűzzománc tárgyakból készített míves kiállítása, az Etyek vendégházban pedig a Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület bemutatkozó programja, melyen kézműves kirakodóvásár és szakmai bemutatók lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!