Video

2015.12.31. 15:26

Pszichiátriai beteg a székesfehérvári őrjöngő? A videó készítője is nyilatkozott

December 30-án került fel a legnépszerűbb videómegosztó portálra egy videó, amit a Vörösmarty téri kereszteződésben rögzített egy autós kamerája.

Buthy Lilla

A videón az látszik, hogy egy örült, dühöngő férfi támad meg fényes nappal több embert Székesfehérváron: először egy fiatal lányt, aztán egy srácot. Több alkalommal is kővel akarja megütni, majd megdobni őket, akit csak ér, üt. A gyalogátkelőn áthaladva, egy idős nőt üt meg, a zebra túloldalán pedig egy idős kerékpárost is elkap. A videó végén feltételezhetően a rendőrséget hívja az autós, hogy bejelentse az esetet.

A feol.hu érdeklődésére Horváth Diána a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, az állampolgári bejelentést követően felderítették az elkövető kilétét. Egy nyomozó felismerte a videón látható férfit.

Az ügyben nyomoznak a rendőrök, garázdaság vétség miatt indult eljárás.

 

A videó készítője is nyilatkozott a feol.hu-nak:

- Az egész nagyon gyorsan történt. Arra gondoltam, ki kellene szállnom, és tenni valamit, de beindult a szembe forgalom két sávon is, plusz egy négysávos út középső kanyarodó sávjában voltam, és eszembe jutott, hogy ez a terület tele van térfigyelő kamerával. Tudtam, hogy a lámpa mindjárt zöldre vált, és feltartanám a forgalmat. És ha odamentem volna balhézni, még lehet én fáztam volna rá, önbíráskodás címszóval. Aztán arra gondoltam rádudálok, vagy kiordítok, de amikor megláttam a követ, gondoltam ezzel csak azt érem el, hogy bedobja a szélvédőmet - mesélte a szemtanú, aki bejelentést tett a rendőrségen.

Hozzátette: - Aztán mintha lenyugodott volna a fazon, zöldre váltott a gyalogos lámpa, gondoltam vége az ügynek. De a jobb oldalon is folytatta. A rendőrök a telefonban készségesek voltak, mondták, hogy küldik a segítséget. Elmondtam, hogy autóból láttam az eseményt, és hogy szerintem közveszélyes lehet az ember a vele szembe haladókra. Pontos személyleírást sem tudtam adni. Egyébként sokan tudják látásból ki ez a férfi! Többeket megtámadott már az utcán, meg a plázában is! Úgy tudom, pszichiátriai beteg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!