Videoton

2015.12.11. 13:59

2017 nyarán nyitja kapuit a Videoton új stadionja

Székesfehérvár – A futballdrukkerek számára életre szóló emlékek színhelye, a Videoton FC futballistáinak több évtizedes otthona búcsúzik. Az álomszép, új létesítmény 2017 nyarán nyitja kapuit.

Horog László

Ahol általában helyi politikusok ülnek, ezúttal futballszurkolók foglaltak helyet, a városháza dísztermében tartotta szurkolói ankétját a Videoton FC. Ugyanis a klub otthona, a rengeteg emlék okán akár legendásnak is nevezhető, az utóbbi időszakban több ráncfelvarráson is átesett Sóstói Stadion másfél évre bezárja kapuit. A Paks elleni, félszezont záró, szombati bajnoki után hétfőtől munkaterületté válik a létesítmény, amelyet a Városgondnokság munkatársai vesznek birtokukba, megkezdik a lelátókaréj bontását. A tervek szerint a megújult létesítmény, valamint az ezzel párhozamosan, közel négymilliárdos, állami forrásból megszépülő természetvédelmi terület 2017 nyarán fogadja majd a látogatókat.

– A stadion emblematikus része a fehérváriak életének. Megszépül, modern, minden igényt kielégítő, multifunkciós létesítmény válik belőle – mondta Cser-Palkovics András polgármester.

– A környezete is megújul, amolyan Vidiváros lesz a városon belül, látogatói központtal, szép tóval, parkokkal. Úgy gondolom, azok is büszkék lesznek rá majd rá, akiknek most ellenérzései vannak a beruházással kapcsolatban. A jelenlegi stadion egyes elemeit, például a székeket igyekszünk másutt, a MÁV-pályán, a környező települések létesítményeiben felhasználni. Ez ügyben egyeztetünk majd az FMLSZ illetékeseivel. Az új, fehérvári aréna terveit a S.A.M.O Kft. munkatársai készítették, a város első embere, valamint a futballcsapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetője, Balogh Attila szerint is jó munkát végeztek. A tervező vállalkozás ügyvezető igazgatója, Kókány Győző, továbbá munkatársa, Burits Oktávián egyaránt kiemelte, munkájuk harmonikus volt a település vezetőivel és a futballklub tulajdonosával, Garancsi Istvánnal egyaránt. A végig fedett lelátón 14 ezren foglalhatnak helyet, a létesítmény tipikusan zöld beruházás lesz, ahol figyelnek a környezetre, például az esővizet összegyűjtik és öntözésre használják. Családbarát, magas színvonalú, ugyanakkor gazdaságosan működtethető arénában a meccsek mellett koncertek, esküvők és konferenciák is bonyolódhatnak. Mészáros Attila alpolgármester elmondta, a létesítmény területén, a parkhoz és a tóhoz kapcsolódva, látogatói központ is épül kiállítótérrel, oktatóteremmel, valamint a legmodernebb, audiovizuális eszközökkel. Ez lesz Fehérvár zöld szíve. A piros-kék futballklub ügyvezetője, Balogh Attila közölte, a felnőtt együttes az építkezés ideje alatt Felcsúton vívja hazai bajnoki és kupameccseit. Arról még nem született döntés, ha a Vidi kilép a nemzetközi porondra, hol fogadja külföldi ellenfeleit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!