Videoton

2014.04.22. 18:51

5 gólt rúgott a Videoton a Debrecennek

Kedden rendezték a Ligakupa elődöntőjének első felvonását, amelyen a Videoton FC csapata eldöntötte a továbbjutás kérdését, hiszen 5-1-re nyert a Debrecenben.

Bobory Balázs

Debreceni VSC–Videoton FC 1-5 (0-3)

Debrecen, Oláh Gábor utca. V: Farkas Á.

DVSC: Verpecz – Ludánszki, Szatmári (Mészáros, 46.), Morozov, Ferenczi – Kovács Á., Damahou, Spitzmüller, Dombi (Króner, 63.) – Tisza, Volas. Vezetőedző: Kondás Elemér

Videoton: Calatayud – Brachi, Vinícius, Juhász, Stopira – Caneira, omes (Szolnoki, 67.) – Álvarez, Nildo, Oliveira (Kovács I., 67.) – Zé Luis (Lupeta, 77.). Vezetőedző: José Gomes

Az az összeállításokból látható volt, hogy Kondás Elemérnek, a Loki mesterének fontosabb a bajnoki versenyfutás, mint a Ligakupa, ezért több kulcsjátékosát pihentette, míg a fehérváriak teljes vértezetben várták a debreceni összecsapást.

Amelyen parádésan futballoztak...

Már a 9. percben 2-0-ra vezettek a fehérváriak, előbb Nildo fejelte Brachi beadását a kapuba, majd Álvarez lőtte ki 14 méterről a jobb alsó sarkot. Ebből a pozícióból nyugodtan, magabiztosan játszhatott a mindvégig veszélyesebb fehérvári alakulat, amely a 40. percben növelte előnyét, Verpecz szabálytalankodott a 16-oson belül Verpecczel, a büntetőt pedig Brachi értékesítette magabiztosan.

A fordulás után sem kellett izgulnia a fehérváriaknak, bár a 68. percben Ludánszki szépített, a Vidi nem hagyta annyiban és folytatta a gólgyártást. Két villámgyors akció révén sikerült újabb találatokat elérni, Nildo, majd Oliveira is egyedül törhetett kapura és higgadtan fejezte be szólóját, 1-5.

A fehérváriak szinte már a döntőben érezhetik magukat, a formalitásnak tűnő visszavágóra április 29-én kerül sor a Sóstói Stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!