Videoton

2015.04.19. 15:14

A DVTK nem jelentett komoly akadályt, ismét nyert a Videoton

Miskolc - Az OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó bajnokság 24. fordulójában Miskolcon fűzte tovább veretlenségi sorozatát a Videoton FC.

Ferencz Balázs

A Ferencváros szombati, szombathelyi sima sikere után a Videoton FC a mezőnnyel szembeni nyolcpontos előnyből várta a soros megmérettetést a Diósgyőr vendégeként. A fehérváriak imponáló sorozatok birtokában a DVTK Stadionban is esélyesként léptek pályára, de a 12 meccses veretlenségi- és 14 mérkőzés óta tartó idegenbeli veretlenségi sorozattal bíró piros-kékek azért nem mehettek biztosra, mert a tavasszal még nyeretlen Diósgyőr sebzett vadként reménykedett a pontokban.

Filipe Oliveira (fehérben) jól játszott a DVTK ellen, a portugál góljával szerzett vezetést a Vidi. Fotó: www.vidi.hu

A DVTK azonban az első félidőben nem rémisztette halálra a Vidit. Sőt, a fehérváriak az első másodperctől domináltak. A 8. percben például Simon Ádámot nem igazán támadták a diósgyőriek, lövésre vállalkozott a fehérvári középpályás, a bal sarokra tartó labdát Antal vetődve paskolta vissza a mezőnybe. A 10. percben Feczesin startolt rá egy lepattanó labdára, közelről lőtt, de Antal odaért, és hatalmasat védett. Tíz perccel később egy szabadrúgás után Juhász kezelte le, és tette egyből a labdát Sándor elé, aki a bal sarkot célozta meg, Antal ismét leért. A 23. percben Feczesin szakadt el Szalaitól, csak a kapussal állt szemben, azonban nem tudta eltekerni a labdát Antal Botond mellett, nagy helyzet volt. Az 5. fehérvári szögletet követően Juhász Roland fejesét a gólvonal előtt hárította a diósgyőri kapus, a kipattanót pedig Németh M. vágta ki Nikolics elől. A 32. percben a jobb oldalon robogott fel a Vidi akciója, Gyurcsó tisztára játszotta magát a tizenhatoson belül, majd Nikolics elé gurított, de a csatár lábában maradt a gól, 10 méterről az elvetődő Antal lábát találta el...

A szünet vízválasztó volt, a Vidi felütés gyanánt góllal jelentkezett. A 47. percben Gyurcsó tálalt Feczesin elé, aki egyből lőtt, Antal Botond lábbal hárított, de a kipattanó az érkező Filipe Oliveira elé került, aki estében hat méterről passzolt a hálóba, 0-1.

Némileg felélénkült a DVTK játéka, az 51. percben Kristic jutott el a fehérvári tizenhatos sarkáig, s megkínálta Calatayudot egy lökettel, a spanyol kapus a rövidsarok előtt védett. Alig telt el hat perc, Simon–Nikolics–Gyurcsó volt a labda útja, a szélső megvárta, míg a kapus kimozdul, majd Feczesin elé gurított, aki felnézett, majd 5 méterről higgadtan belsőzött a hálóba, 0-2. A hazaiak kissé erőszakosabb játékra váltottak, egy szöglet után Takács pöckölte a labdát a kapu mellé. A szervezetten futballozó fehérváriak a találkozó utolsó szakaszában növelhették volna előnyüket, nem tették, így Joan Carrillonak, a Vidi mesterének akadt bizony lehetősége kiadni dühét, hiszen a 92. percben Griffiths mattolta Calatayudot, beállítva az 1-2-es végeredményt. A fehérváriak már 11 ponttal vezetik a tabellát, egy lépéssel közelebb a bajnoki aranyhoz.

OTP Bank Liga, 24. forduló

DVTK–Videoton FC 1-2 (0-0)

Miskolc, 2000 néző, Vezette: Iványi Zoltán.DVTK: Antal 8 – Okuka 5, Alves – (Kristic 5, 39.), Németh M. 4 – Marjanovics 4 (Gosztonyi, 73.), Egerszegi 4, Bognár 4 (Jenner, 59.), Koman 4, Takács T. 5 – Griffiths 5. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.Videoton FC: Calatayud 6 – Szolnoki 6, Juhász R. 7 (Fejes, 84.), Vinícius 6, Stopira 5 – Sándor Gy. 5 (Trebotic, 66.), Simon Á. 6 – Gyurcsó 6, Nikolics 6, Oliveira 7 – Feczesin 7 (Ivanovszki, 71.). V.edző: Joan Carrillo.Gól: Griffiths (92.), illetve Oliveira (47.), Feczesin (57.). Sárga lap: Szolnoki (42.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!