Videoton

2015.05.30. 20:36

Az aranyérmes Videoton FC kikapott a bajnokság utolsó fordulójában

Budapest - Nem sikerült a szép búcsú, a Videoton labdarúgócsapata nem tudott visszavágni a kupadöntőben elszenvedett vereségért, a Ferencváros 2:0-ra nyert a fehérváriak ellen az OTP Bank Liga záró, 30. fordulójában.

Bobory Balázs

Ferencváros–Videoton FC 2:0 (0:0)

Budapest, 6084 néző. Vezette: Kassai (Georgiou, Kelemen).

Ferencvárosi TC: Dibusz -- Ramírez , Batik, Csukics, Bönig – Gyömbér, Somalia – Varga R., Lamah, Ugrai – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.

Videoton FC: Pajovics – Brachi (Heffler T., 66.), Vinícius, Fejes, Szolnoki – Álvarez, Simon Á. (Kocsis, 81.), Trebotic, Kovács I. – Ivanovszki, Feczesin (Oliveira, 74.). Vezető-edző: Joan Carrillo.

Visszavágó?

Nem, ezt nem lehet mondani. A kupadöntő egyszeri és megismételhetetlen alkalom volt egy trófea megszerzésére, május 20-án jobb volt a Ferencváros és 4:0-ra legyőzte a Videotont. Most egy tét nélküli mérkőzésre készült az ezüstérmes Fradi a bajnok Videoton ellen, másért nem, csak a presztízsért volt fontos ez a találkozó.

Mindkét csapat a szezon nagy részéhez képest tartalékos összeállításban lépett pályára, Joan Carrillo, a fehérváriak mestere azokat szerepeltette, akik a következő szezonban is biztosan a piros-kékeknél szerepelnek.

Mirko Ivanovszkinak és a társaknak megköszönték a drukkerek az egész éves teljesítményt. Fotó: Kricskovics Antal

A Ferencváros lényegesen jobban kezdte a mérkőzést, de ehhez a szokatlanul szellős fehérvári védelem is kellett. Így kerülhetett Böde Dániel kétszer is tiszta gólhelyzetbe, az első alkalommal emelésébe Pajovics ért bele, így találkozott a labda a keresztléccel, aztán a fővárosi támadó Lamah beadását lőtte a kapu mellé hat méterről.

Negyed óra után kiegyenlítetté vált a csata, a Vidinek is lehetőségei voltak, Ivanovszki az ötös csücskénél rossz megoldást választott, aztán Vinícius szép fejesét tornászta ki a léc alól Dibusz. Sajnos azonban a támadójátékban akadozott a gépezet a vendégoldalon, elsősorban a két szélről induló fazonszabász, Kovács István és Arturo Álvarez muzsikált gyengén. Mindketten pontatlanok voltak, ráadásul párharcaik döntő részét elvesztették. Az első félidőben még Bödének volt egy újabb helyzete, de a csatár 10 méterről a bal oldali kapufa mellé passzolt.

A gól nélküli első félidőt követően a fordulás után szinte azonnal vezetést szerzett a Ferencváros, Ugrai bal oldalról belőtt labdáját Pajovics Böde elé ütötte, aki négy

méterről a kapu közepébe lőtt, 1:0. A bekapott találat támadófutballra ösztökélte a vendégeket, akiknek akadtak is lehetőségeik, egy-két esetben nem sok hiányzott az egyenlítéshez.

Sajnos mintegy 10–15 perc után aztán ismét a Fradi akarata érvényesült, a 70. percben pedig el is dőlt a találkozó, egy jobb oldali szöglet után Böde a rövid oldalnál kapura fejelt, Csukics pedig közvetlen közelről a hálóba sarkalta a labdát, 2:0.

Az utolsó része a mérkőzésnek már semmilyen fordulatot nem hozott. A fehérváriak kikaptak, de azonnal hazaindultak, és a Magyar Király Szálló előtt vehették át az aranyérmeket, s kezdődhetett az ünneplés.

– A mai mérkőzést megérdemelten nyerte meg a Ferencváros. Az első félidőben rengeteg helyzetet dolgoztak ki, de azért nekünk is voltak lehetőségeink. Az első gól megfogott bennünket, és utána alábbhagyott a lendületünk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy hat sérült játékosunk is volt: Calatayud, Nikolics, Juhász, Stopira, Maréval és Luijckx. Ma azok kaptak lehetőséget, akik jövőre is velünk lesznek. Annak örülök, hogy ők egy ilyen jó iramú meccset játszhattak. De azt még egyszer el kell mondanom, a Ferencváros megérdemelten nyert. Az nem egyedi eset, hogy egy csapat, ha megszerezte a bajnoki címet, akkor a végjátékban kicsit gyengébben teljesít. Ugyanez történt például a Bayern Münchennel is – mondta a vidi.hu-nak Joan Carrillo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!