Videoton

2014.11.20. 14:41

A hangulat fontos lenne - Hiányozhatnak a vidis ultrák

Székesfehérvár - Vasárnap az ősz rangadóját rendezik a Sóstói Stadionban, a Videoton labdarúgó-csapata a Ferencvárost fogadja. Benne van a pakliban, hogy egyáltalán nem lesznek ultrák a lelátókon.

Bobory Balázs

Vidi-Fradi rangadó szervezett szurkolás nélkül? Nehéz elképzelni.

Bár a fehérvári Red Blue Devils ultrái korábban azt hangoztatták, a zöld-fehérek elleni találkozó lesz az utolsó, amelyen így, ebben a formában megjelennek, könnyen előfordulhat, hogy már az előző, Honvéd elleni összecsapáson elbúcsúztak.

- Nem titok, valóban úgy terveztük, hogy a Ferencváros ellen drukkolunk utoljára, és amíg a szurkolói kártya a jelenlegi formában megmarad, nem megyünk a stadionokba. Egyelőre azonban most az is képlékeny, hogy vasárnap ott leszünk-e a kanyarban, egyelőre nem is szeretnék erről többet mondani - nyilatkozta Izsai Donát, az RBD vezéralakja.

A fehérvári fanatikusok egyébként látványos koreográfiát terveztek, amellyel a Sóstói Stadiont búcsúztatták volna az átépítés előtt, ám mivel az építkezés csak nyáron kezdődik és a Vidi tavasszal is hazai pályán játszhat, a terv okafogyottá vált.

Vajon mennyien lesznek a vasárnap, a Fradi elleni rangadón a kanyarban? Ez még nagy kérdés Fotó: Molnár Artúr

Az azonban nem, hogy az ultrák a továbbiakban távol maradjanak a mérkőzésektől.

- A szurkolói kártya csak az utolsó utáni csepp volt a pohárban - folytatta Izsai Donát. Bevezetése után sok szurkolói csoport gondolta úgy, hogy nem jár mérkőzésekre. Először csak a személyes adatokat kellett megadni, valahol már szkennerek ellenőríznek, túlszabályozott a rendszer. Le kell ülnie a drukkereknek, akik véleményt sem nyilváníthatnak, még a bírót sem lehet szidni.

Az MLSZ egyik célja a szurkolói kártya bevezetésével éppen a nézőszám növelése volt.

- A túlszabályozással nem lehet eredményeket elérni - így Izsai. Nézzük meg Debrecent, ahol sokan kiváltották a szurkolói kártyát, de hiába, hiszen a drukkerek jelentős hányada csak rangadókra kíváncsi. Olyan nézőket is elvesztett a magyar foci, aki évente csak egy-két meccsre kíváncsiak, de a kártyakiváltással járó procedúrát nem ismerik, vagy nem akarják végigcsinálni. Olyan stadionokba is kell a kártya, ahol semmilyen kockázat nincs, mint például Kecskeméten, Pakson és Pápán. Ezeken a helyeken is kevesebb a néző. Hiába szól névre a jegy, a stadionban érve a drukker sokszor ül máshová, ezt nem is ellenőrzik, így már a beazonosítás is nehézkes. A kamerarendszer bőven elegendő lenne, a rendbontókat könnyen lehet azonosítani a felvételek alapján.

Izsai Donát elmondása szerint a szurkolók törekednek a helyzet megoldására, információink szerint hamarosan ismét tárgyalóasztalhoz ülnek az MLSZ és a szurkolói iroda képviselői.

A helyzet nem rózsás, de remélhetőleg forró lesz a hangulat vasárnap Sóstón.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!