Videoton

2015.01.29. 19:10

Az 1860 München két gólt szerzett az utolsó fél órában és legyőzte a Vidit

Marbella - A második felkészülési edzőmérkőzését játszotta a spanyolországi edzőtáborban a Videoton labdarúgó-csapata. A piros-kékek 2-0-ra kikaptak a német másodosztályú 1860 Münchentől.

Bobory Balázs

Videoton - 1860 München (német II.) 0- 2 (0- 0)

Marbella, San Pedro de Alcántara

Videoton: Calatayud (Pajovics, 61.) Szolnoki (Brachi, 61.), Juhász (Sakla, a szünetben), Vinícius (Fejes, 61.), Maréval (Heffler, 61.) Simon (Kocsis, 61.), Trebotic (Sándor Gy., 61.) Álvarez (Gyurcsó, a szünetben), Kovács I. (Pajac, 61.), Oliveira (Nikolics, 61.) Ivanovszki (Feczesin, a szünetben). Vezetőedző: Joan Carrilllo.

1860 München: Stefan (Michael 46) Guillermo, Claasen, Daniel, Ilie, Martin (Hain 61), Rubin (Fejsal 40), Gary, Marius, Julian, Maximilianl. Gólszerzők: Claasen (60.), Hain (76.)

Megközelítőleg azzal a kezdőcsapattal állt fel a Videoton a müncheniek ellen, amellyel az őszi szezonban sikeres volt a magyar mezőnben. Centerposzton azonban nem Nemanja Nikolics kezdett, sőt, az NB I góllövőlistájának vezetője csak a 61. percben állt be, előbb jutott szóhoz Feczesin Róbert, mégpedig az új szerzemény macedón válogatott Mirko Ivanovszki helyett, aki az első 45 percben szerepelt.

Arturo Álvarez is próbálta bűvölni a labdát a München ellen (Fotó: vidi.hu)

Hogy ebből mire lehet következtetni?

Talán arra, hogy Nikolics közel áll a távozáshoz. Napok óta tartja magát a hír, hogy angol, francia és spanyol klubok szerződtetnék, és nem a nyáron, amikor Nikolicsnak lejár a szerződése, hanem most, és még pénzt is átigazolási díjat is fizetnének.

Szóval lehet, hogy a tavasz már a magyar válogatott csatár nélkül kezdődik, de remélhetőleg a gólok nem távoznak a Sóstói Stadionból.

Mindenesetre az 1860 Münchennek nem sikerült betalálnia a fehérváriaknak.

Az első félidőben a németek kezdtek jobban, de hiába voltak aktívabb a bajor együttes, nagy helyzetet nem tudott kialakítani. A fehérváriak mezőnyben időnként szép dolgokat mutattak, de ziccerig nem jutottak el.

A fordulás után előbb kapcsolt a München, és előbb a 60., majd a 76. percben ért el fejesgólt és ezzel 2-0-ra megnyerte az összecsapást.

Mindenképpen hasznos találkozón van túl a Vidi, és ezúttal nem az eredmény, hanem a tapasztalatok leszűrése és a terhelés volt a fontos.

A társaság január 30-án ül repülőgépre és utazik haza Magyarországra. Igaz, csak néhány napot tölthetnek itthon a Videoton labdarúgói, aztán visszaindulnak a spanyol edzőtáborba, és tizenkét nap alatt négy edzőmérkőzést játszik. Minden bizonnyal akkor már sokkal élesebb, frissebb, pontosabb lesz a piros-kékek futballja, remélhetőleg egyre jobb lesz a forma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!