Videoton

2015.07.03. 15:24

A Szuperkupában méri össze erejét a Videoton és a Ferencváros

Székesfehérvár - Vasárnap, 20.15-kor kezdődik a Sóstói Stadionban a labdarúgó Szuperkupa-döntő, a 2014/2015-ös szezon bajnoka, a Videoton FC a Magyar Kupa nyertesével, a Ferencvárossal találkozik.

Bobory Balázs

Végre ismét úgy kelhet fel a vasárnapi ebéd után az asztaltól a fehérvári focidrukker, hogy este mérkőzésre megy.

A 2015/2016-os hazai futballszezon hivatalosan is megkezdődik a Szuperkupa-döntővel, amelynek keretében Magyarország két legjobbnak tartott csapata, a Videoton FC és a Ferencváros feszül egymásnak.

A fővárosiaknak nem ez lesz az első tétmérkőzése a nyáron, a Fradi a nemzetközi porondon csütörtökön már bemutatkozott, és az Európa-Liga selejtezőjében 1-1-es döntetlenre végzett az odavágón a holland másodosztályba visszacsúszott Go Ahead Eagels otthonában.

A Magyar Kupa-győztes ferencvárosiak kerete az előző szezonhoz képest alig változott, Thomas Doll vezetőedző arra a gépezetre szavazott, amely a tavasz folyamán kiválóan működött, és a MK mellett a Ligakupa trófeáját is megszerezte.

Emir Dilaver (balra) és Gyurcsó Ádám vasárnap este ismét megharcolhat a labdáért
Fotó: Kricskovics Antal

Persze a gépezetben akadtak apróbb módosítások, a belső védőként megbízhatóan ténykedő Pavlovics visszatért a Werder Bremenhez és a korábbi német válogatott, a tavasszal a Fradiban csak epizódszerepeket kapó Benjamin Lauth is távozott.

Érkezett azonban a Ciprusról hazatérő brazil-magyar Leandro, de erősítés lehet még a sokszoros szlovák válogatott, jelentős Bundesliga-múlttal rendelkező Sestak is.

Ezzel együtt a Ferencváros nagy erénye az állandóság lehet, a zöld-fehéreket máris aranyvárományosnak tartják.

Ezért kellene a Videotonnak rögtön az első párbaj során gyorsabban előrántani a fegyvert és tüzelni, mint ellenfele. A piros-kékek kerete is változott, de korántsem akkorát, mint amilyenről tavasszal szóltak a hírek.

Igaz, elment a vezetőedző Joan Carrillo, a kapus Juan Calatayud, a védelemből Stopira, a középpályáról Sándor György, valamint a gólkirály Nikolics Nemanja.

Pótlásukra azonnal bevethető labdarúgók érkeztek, amelynek örült is Bernard Casoni, az új francia mester. Ha Braniszlav Danilovics úgy véd a Vidiben, mint az előző szezonban Felcsúton, akkor közönségkedvenc lesz. A Győrből érkezett kontingens pedig csak és kizárólag a magyar válogatottban bemutatkozott játékosokból áll, Lang Ádám, Pátkai Máté és Koltai Tamás is sokat segíthet, hogy a következő bajnokságban is sikerrel vegye az akadályokat a Videoton FC.

Mindenesetre vasárnap már látunk valamit az alakuló fehérváriakból, és remélhetőleg a májusban elveszített két rangadót követően sikerül visszavágni a Ferencvárosnak, amelyre a következő héten az EL-selejtező visszavágója vár, így nem tudni, Thomas Doll milyen csapatot szerepeltet vasárnap este a Sóstói Stadionban.

De ez nem a Vidi gondja...




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!