Videoton

2015.12.01. 15:43

A Videoton FC csökkentené a különbséget a Ferencváros otthonában

Székesfehérvár – A magyar labdarúgó válogatott Európa-bajnoki pótselejtezője miatt elhalasztott bajnokikat szerdán pótolják az OTP bank Ligában. A Videoton FC az év mérkőzésére készül.

Ferencz Balázs

14 meccs, egy döntetlen, egy vereség. Imponáló a Ferencváros mérlege, éppen ezért nem meglepő, hogy mindenki őket akarja megverni. A Videotonnak ismerős lehet az érzés, hiszen ugyanebben a cipőben járt az előző szezonban, a bajnokságot toronymagasan vezető csapatot hétről-hétre hepciáskodó ellenfelek nyaggatták. A Fradit már nagyon nehéz lesz letaszítani a trónról, a második Paks előtt 14, a dobogót ostromló, s most negyedik Videoton előtt 19 pont az előnye. Jó lenne faragni a hátrányból a ma esti rangadón, de nem csupán a dobogós helyezés okán, hanem egyszerűen azért, mert a Ferencváros legyőzése mindig különleges fegyvertényt jelent.

– A Ferencváros rendkívül jó formában van, de nem szabad elfelejteni, hogy mi sem szerepelünk rosszul. Nagyon készülünk a Fradi ellen, szeretnénk nyerni szerdán is – tekintett előre Szolnoki Roland, a Videoton védelmének egyik pillére. A mindkét szélen bevethető hátvéd nem a levegőbe beszél, hiszen a mérkőzésről mérkőzésre acélosodó Vidi utóbbi öt bajnoki mérkőzésén összesen két gólt kapott, vagyis összeállt a védelem.

– Az idény elején voltak gondjaink, minden meccsen gólt kaptunk. Amellett, hogy stabilabbak lettünk, a kapuba is betalálunk, vannak olyan játékosaink, akik veszélyesek az előrejátékban. Remélem, hogy ma este is lesz a lábukban egy-két gól. Ha hátul továbbra is egységesen, csapatként tudunk együtt védekezni, akkor kapott gól nélkül tudjuk lehozni a mérkőzést. De nem lesz egyszerű, mert a Fradi nagyon gólérzékeny. Bödéék méregfogát az egység erejével lehet kihúzni Szolnoki szerint.

– Már Pető Tamás irányítása alatt is sokat foglalkoztunk külön a védekezéssel. Horváth Ferenccel is sokat gyakoroljuk a csapatelemek feladatait. Talán ennek is köszönhető, hogy hétről-hétre egyre biztosabbak vagyunk. Mindig csapatként kell erősnek lennünk. A Fradi is rendkívül jó játékosokból áll, de ők is csapatként funkcionálnak a legjobban. Meg kell becsülnünk a lehetőségeinket, hátul pedig azon leszünk, hogy a zöldeknek ne is legyen sok esélyük a gólszerzésre. A legfőbb célunk, hogy kapott gól nélkül zárjuk a mérkőzést. Ha ez így lenne a 18.30 órakor kezdődő összecsapás végén, akkor a Vidi tekintélyt parancsoló sorozatot szakítana meg, ugyanis az FTC bajnokin még nem maradt lőtt gól és győzelem nélkül a Groupama Arénában.

– Vezetik a bajnokságot, gyönyörű a stadionjuk, a hangulattal sincs gond, de hiába a Fradi az ellenfél, pontot, vagy pontokat kell elhoznunk tőlük – érzékeltette a fehérváriak elszántságát Szolnoki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!