Videoton

2015.04.28. 19:17

A Videoton FC idegenben is legyőzte az Újpestet

Budapest – A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján is nyerni tudott a Videoton FC, így kettős győzelemmel lépett a fináléba.

Ferencz Balázs

Újpest FC–Videoton FC 1-4 (1-1)

Szusza Ferenc Stadion, 1000 néző, vezette: Szabó Zs.

Újpest FC: Balajcza - Nego, Heris, Litauszki, Forró - Balogh, Sztaniszavljevics (Bardhi, 59.) - Suljic, Nagy G. (Szankovics, 90.), Andric - Perovic (Ojo, 59.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Videoton FC: Calatayud – Szolnoki, Vinícius, Juhász, Stopira – Sándor, Trebotic – Gyurcsó (Heffler T., 62.), Kovács (Ivanovszki, 85.), Oliveira – Nikolics (Feczesin, 77.). Vezetőedző: Joan Carrillo.

Gól: Nikolics (22., 71.), Feczesin (87.), Oliveira (93.)

Sárga lap: Nego (30.), Balajcza (57.), Ojo (72.) illetve Juhász (28.),

A fehérvári labdarúgás története során négy alkalommal volt példa arra, hogy a piros-kékek a Magyar Kupa döntőjébe jutottak. 1982-ben éppen az Újpest együttesétől kapott ki a Vidi a fináléban, aztán 2001-ben és 2011-ben is alulmaradtak a fehérváriak, 2006-ban azonban elhódították a díszes serleget. Most még csupán a finálé küszöbén toporgott a Videoton, az Újpest otthonában vívott visszavágót 1-0-s előnyből várhatta. A lilák ennek megfelelően kezdtek, nekiestek a Vidinek, de különösebb veszélyt nem jelentettek Calatayud kapujára. A 10. percben Andric 6 méterről, éles szögből gyengén lőtt, Calatayud könnyedén fogta a labdát. Joan Carrillo a bajnokikon megszokott erőszinten állította össze kezdőjét, így Nikolics is a pályán volt, s ha már ott volt, megiramodott Sándor labdájával, centerezett, de Balajcza remekül kilépve Oliveira elől mentett bravúrral. Aztán a 22. percben nehéz helyzetbe sodorta az Újpestet a vendég: Oliveira passzolt Nikolicshoz, a kaputól 20 méterre ballal átvette a labdát a csatár, jobbal igazított rajta egyet, és miután senki sem zavarta, a kapu jobb oldalába emelt, 0-1. A hangulat gyér volt a Szusza Ferenc Stadionban, azonban a játék lüktetett. Egy kiharcolt szabadrúgás után például egyenlített az Újpest. A 38. minutumban Litauszki előrevetődve fejelt 7 méterről a hálóba, 1-1. Fordulás után is aktívak voltak a csapatok, az Újpest nem mondott le a kupadöntőről, kinyílt, és ezt kontrákkal próbálta büntetni a Vidi. Gyurcsó lövését még a gólvonalról mentette Heris, majd az 57. percben Oliveira harcolt ki egy tizenegyest, azonban Nikolics a kapu fölé bombázta a büntetőt... Nikó a 71. percben javított, Trebotic ívelt középre az alapvonalról, a bajnokságban gólkirályi címre törő csatár pedig 11 méterről a jobb sarokba fejelt, 1-2. Ezzel minden eldőlt. A lila-fehéreknek még volt helyzetük, de az újabb gólt Feczesin rúgta a 87. percben, majd Oliveira zárta kerekre a történetet az utolsó percben, 1-4. A Vidi kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel jutott a Magyar Kupa fináléjába, ahol minden bizonnyal a Ferencvárossal találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!