Videoton

2014.08.30. 20:35

A Vidi legyőzte a Puskás Akadémiát

Már az első percben megszerezhette volna a vezetést a Videoton, de Nikolics 15 méteres lövését nagy bravúrral védte Danilovic.

Bobory Balázs

Videoton FC - Puskás Akadémia 3-0 (1-0)

Székesfehérvár, 3000 néző. Vezette: Kassai (Kispál, Tóth II.)

Videoton: Calatayud - Szolnoki, Juhász, Vinícius, Stopira - Simon Á., Sándor Gy. - Gyurcsó (Feczesin, 79.), Kovács I. (Kleinheisler, 70.), Oliveira (Álvarez, 69.) - Nikolics. Vezetőedző: Joan Carrillo.
Puskás AFC: Danilovic - Szélesi, Kelic, Tamás, Spandler - Denkovic, Polonkai (Papp, 79.), Tóth B. (Lorentz, 28.), Harsányi (Gohér, 52.) - Tischler, Lencse. Vezetőedző: Benczés Miklós. 

Már az első percben megszerezhette volna a vezetést a Videoton, de Nikolics 15 méteres lövését nagy bravúrral védte Danilovic. Egyértelműen a hazaiak irányították a játékot, szinte felbillent a pálya. A 7. percben Gyurcsó jobb oldali szabadrúgúsút követően Harsányi rántotta le Juhászt a 16-oson belül, de Nikolics büntetőjét Danilovic szép vetődéssel a bal kapufára ütötte. Idő kérdése volt, mikor törik meg a felcsútiak ellenállása, végül a Videoton a 26. percben szerezte meg a vezetést. A vendégek éppen 10 emberrel voltak a pályán, Tóth Balázst a kispadnál ápolták, eközben Oliveira lódult meg a jobb oldalon, mértani beadását Gyurcsó bólintotta az ötösről a jobb alsó sarokba, 1-0. Tóth Balázst végül le kellett cserélni, helyette Lorentz állt be, de már emgfogyatkozott együttesbe, mivel a felcsúti Kelicet második sárga lapja után a zuhanyzó alá küldte Kassai Viktor. 
Innentől nem volt kérdéses a mérkőzés kimenetele, bár Danilovic tartotta a lelket a csapatában jónéhány bravúrral. 
A szünet után kissé dekoncentráltabb lett a Vidi, a Puskás csak védekezett, így is volt helyzet, de Kovács emelését Szélesi a gólvonalról vágta ki. A 69. percben biztossá tette a sikerét a fehérvári együttes, érkezett a szokásos Nikolics gól, a center hatodik találatát szerezte idén, most 14 méterről lőtt a bal alsó sarokba, 2-0. Ha egy üzlet beindul, akkor Nikolics sem állhat le, a 76. percben Gyurcsó jobb oldalról belőtt labdáját lőtte 6 méterről a hálóba, 3-0. 
A Vidi ismét fölényesen nyert, és még mindig nem vesztett a bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!