Videoton

2015.08.04. 18:56

Egy lépésnyire Európa - Biztos a csoportkör, ha továbbjut a Videoton

Székesfehérvár - Elutazott kedden a Videoton FC labdarúgó-csapata Fehér-Oroszországba, ahol szerdán, 19.30-tól a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának visszavágóján szerepel a BATE Boriszov vendégeként.

Bobory Balázs

Talán nincs is ennél fontosabb találkozó...

Ezt tudják a fehérvári drukkerek, vezetők, edzők és reméljük, leginkább maguk, a játékosok is.

Ha a Videoton FC továbbjut szerdán a BATE Boriszov ellen, akkor bekerül a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásába, ahonnan legrosszabb esetben is az Európa Liga csoportkörébe vezet az út, a kedvezőbb forgatókönyv szerint viszont a BL-ben szerepelhetne ősszel a csapat.

Nem is kell ecsetelni, hogy a játékosok egyéni karrierjében hatalmas állomás és élmény lenne egy újabb európai menetelés, de arról sem feledkezzünk meg, hogy maga a klub is súlyos forintmilliókat kereshet a sikeres nemzetközi szerepléssel.

Igen, ez a tét, ezért (is) kell továbbjutni!

Jó lenne, ha Mirko Ivanovszki (jobbra) szerdán megszerezné első fontos szezonbeli találatát
Fotó: Molnár Artúr

No meg a magyar futball presztízsének erősítéséért is, óriási tett lenne, ha a Ferencváros és a Debrecen után harmadikként éppen a Videoton szerepelhetne a legrangosabb európai versengés csoportkörében.

Tény, hogy az első, 1-1-re végződő fehérvári összecsapás után nagy bravúr lenne, ha saját otthonában verné ki a Boriszovot a piros-kék társaság. Bravúr lenne, de nem lehetetlen a küldetés.

Az első mérkőzés tapasztalatai azt mutatják, hogy a Vidinek lehet keresnivalója a fehéroroszok ellen. Elsősorban akkor tudna eredményes lenni a fehérvári társaság, ha az ellenfél térfelén lapos passzokkal, kreatív megoldásokkal tudná meglepni a remek felépítésű boriszovi bekkeket, akik a Sóstói Stadionban stabilnak tűntek, de ha lendületből, nagy sebeséggel vezették rájuk a támadók a labdákat, akkor verhetőnek is.

A Videoton a mögöttünk álló hét végén a sírból hozta vissza a Diósgyőr elleni mérkőzést, amelyen a 93. percig vezetett a miskolci gárda, mégis fordított és nyert az emberhátrányban küzdő piros-kék alakulat.

Miből, ha nem egy olyan győzelemből lehet erőt meríteni, amikor nem is játszott igazán jól a csapat, mégis az akarati, mentális tényezőknek köszönhetően felülkerekedett ellenfelén.

Persze a BATE ellen jóval jobb teljesítmény kell, mint a hazai bajnokin, most nem fog beleférni a kényelmes kezdés, vagy a rengeteg eladott labda, technikai hiba. Ami bios, hogy a térdsérülést szenvedő Juhász Roland nem játszhat és Feczesin Róbert szereplése is kizárható. Kardinális kérdés lesz, hogy a Vidi mennyi helyzetet tud kidolgozni, és ezekből hányat értékesít. Az biztos, találat nélkül nem mehet tovább a Casoni-csapat.

Ilyenkor a leghatásosabb taktika: apró, kicsi gólokkal meg kell zavarni az ellenfelet már a mérkőzés elején.

Nosza, a Videoton játékosai most megmutathatják Fehéroroszországban, milyen virtus lakozik bennük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!