Videoton

2015.06.30. 19:14

Egy újabb győzelem - A Videoton FC az ukrán Zorja Luhanszk-ot is felülmúlta

Radenci - Az ausztriai edzőtáborozás harmadik, egyben utolsó felkészülési mérkőzését játszotta kedden a Videoton FC labdarúgó-csapata. A piros-kékek 2-1-re legyőzték az ukrán Zorja Luhanszk együttesét.

Bobory Balázs

Videoton - Zorja Luhanszk (ukrán) 2- 1 (1- 1)

Radenci, Szlovénia

Videoton: Danilovics Szolnoki (Heffler T., 61.), Juhász (Lang, 61.), Vinícius (Luijckx, 61.), Maréval (Fejes, a szünetben) Simon Á. (Sejben, 61.) Gyurcsó (Koltai T., 61.), Pátkai, Trebotic (Kovács I., 61.), F. Oliveira (Havasi, 61.) Ivanovszki (Feczesin, a szünetben).

Vezetőedző: Bernard Casoni.

FK Zorja Luhanszk: Santini -- Budkivszkij, Gordijenko, Grecsiskin, Kamenyuka, Komcsenovskij, Ljubenovics, Malinovszkij, Opanaszenko, Sivakou, Totovitszkij.

Gólszerző: Ivanovszki (33.), Kovács I. (72.), ill. Opanaszenko (31.)

Az osztrák Wolfsberg elleni szoros vereség, majd a román Astra Giurgiu felett aratott fölényes győzelem után jöhetett még egy kemény erőpróba a Videoton FC számára, a fehérváriak az ukrán élvonal negyedik helyezettjével találkoztak.

A Luhanszkot tavaly egy lépés választotta el az Európa Liga főtáblájától, a selejtező rájátszásában a holland Feyenord 5-4-es összesítéssel bizonyult jobbnak keleti szomszédainknál, ez is azt mutatta, kemény erőpróba vár Bernard Casoni csapatára.

Szemtanúk szerint kőkemény napok vannak a Videoton játékosai mögött, ám szerencsére ez nem látszott a keddi mérkőzésen, ezen a mérkőzésen a Videoton kezdett aktívabban, előbb Simon lövése, majd Gyurcsó fejese szállt alig a keresztléc fölé. A 31. percben az addig keveset mutató ukránok szereztek vezetést, egy kipattanó labdát a szemfüles Opanaszenko helyezett a hálóba.

Két percet kellett csak várni az egyenlítésre, Oliveira és Ivanovszki összjátéka végén utóbbi volt eredményes.

A fordulás után is a Vidinek voltak veszélyesebb lehetőségei, Pátkai fejesét kellett bravúrral védeni az ukránok kapusának. A 72. percben megszületett a Videoton győztes találata, Sejben beadása Kovács Istvánt találta meg, aki egy átvételt követően 8 méterről bombázott a felső sarokba. A hajrában a Luhanszk támadott az egyenlítésért, a fehérváriak azonban visszaverték az ukrán akciókat és 2-1-re nyertek.

- Elégedett vagyok a csapattal, egy kemény edzőtábor végén is sikerült jó teljesítményt nyújtanunk. Az első 45 percben sok támadást vezettünk, ellenfelünk azonban masszívan védekezett. A bekapott gólra jól reagáltunk, és sikerült gyorsan egyenlítenünk. A második félidő nagy részében kézben tartottuk a meccset, a cserék pedig jól szálltak be, jól vették fel a meccs ritmusát - értékelt a vidi.hu-nak Bernard Casoni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!