Videoton

2014.11.24. 17:10

A Videotonra nehéz tavasz vár, a csapat eddig kiválóan szerepelt

Székesfehérvár - Tizenöt forduló után minden rendben a Sóstói Stadionban, a Videoton FC labdarúgó-csapata öt ponttal vezeti az OTP Bank Ligát. Megnyugodni nem lehet, hiszen nehéz második félidő vár a piros-kékekre.

Bobory Balázs

Ne legyünk telhetetlenek, de úgy lett volna kerek a bajnokság első tizenöt fordulója, ha a végén sikerül hazai pályán legyőzni a Ferencvárost. Erre minden esély megvolt a Vidinek, azonban a legnagyobb ziccereket sem sikerült értékesíteni, ezért a fehérváriaknak meg kellett elégedniük az egy ponttal.

Úgy érzem, hogy a döntetlen ellenére jól játszottunk, de azért a játék képéhez hozzátartozik, én nem emlékszem arra, hogy érdemeleges helyzete lett volna a Ferencvárosnak, ellentétben velünk értékelte a vasárnapi mérkőzést Kovács István, a Videoton válogatott játékosa. Legalább négy-öt komoly lehetőséget hagytunk ki, de ettől függetlenül ez bizakodásra adhat okot a jövőre nézve, mert legalább megvoltak a helyzeteink, és nem csupán mezőnyjáték folyt. Az MTK ellen, amikor nagy különbséggel nyertünk, akkor is kidolgoztuk a helyzeteket, de akkor azok bementek. Ezúttal nem volt ilyen látványos a differencia, de kétségtelen, hogy Dibusz Dénes ragyogó napot fogott ki, és szerzett a Fradinak egy pontot. Most is nyerhettünk volna hasonló arányban, főleg, hogyha már az elején betalálunk. Szervezetten és jól játszottunk, itthon így kell szerepelnünk, főleg hogyha bajnokok akarunk lenni. Igaz, hogy ez most egy döntetlenre volt elég, de nem vagyunk annyira elkeseredve, mert így is plusz egy pontot vertünk rá az MTK-ra. Nagyon jó állapotban érzem a csapatot, még van két mérkőzésünk úgymond az őszi szezonból, ha ezeken jó eredményeket érünk el, abban az esetben kellemes téli szünet várhat ránk.

Juhász Roland (balra) egyértelműen a csapat vezére volt az elmúlt tizenöt bajnoki fordulóban
Fotó: Molnár Artúr

Egyelőre a Vidi mestere, Joan Carrillo sem akar a tavaszra gondolni.

Mindig azt mondom az öltözőben, ne foglalkozzunk a múlttal és ne foglalkozzunk a jövővel sem, mert akkor nem tudunk a jelenre koncentrálni mondta a spanyol szakember. Nagyon elégedett vagyok azzal a munkával, amit a játékosaim eddig elvégeztek, de ebben az esztendőben még előttünk áll a Pápa, illetve a Dunaújváros elleni összecsapás is, és nyugodtan kijelenthetem, hogy egyik sem lesz könnyű. Örülök annak, hogy öt pont az előnyünk a második helyezettel szemben, és bízom abban, hogy ezzel a kerettel kezdhetjük meg a felkészülést és folytathatjuk a munkát.

A tavaszi tizenhárom forduló minden lesz, csak nem fáklyás menet. A sorsolás, és a pályaválasztói jogok felcserélése miatt a piros-kékek kilenc alkalommal játszanak majd idegenben, és mindössze négyszer hazai pályán, még az átépítés előtt álló Sóstói Stadionban.

További nehézségeket jelenthet az a tény, hogy a Videoton az összes riválisához utazik. A fehérváriak mennek az MTK-hoz, a Debrecenhez, a Pakshoz, Diósgyőrhöz, az Újpesthez és a Ferencvároshoz is, ezen kívül Győrben, a Honvéd otthonában és a Puskás Akadémia stadionjában is jelenése van. A Vidi mindössze a Nyíregyházát, a Haladást, a Pécset és a Kecskemétet látja vendégül hazai környezetben, vagyis a sorsolás nem a legszerencsésebb.

Talán valóban felesleges hónapokra előretekinteni, a Videotonnak még két nyerhető mérkőzése van a 2014-es évben, ha azokon megszerzi a begyűjthető hat pontot, akkor lehet, hogy a jelenleginél is nagyobb előnnyel várja a folytatást. De nincs lefutva semmi, ezt mindenki tudja...

Címkék#Videoton FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!