Videoton

2017.01.31. 15:10

Filipe Oliveira elköszönt

A Videoton FC-t öt és fél éven át erősítő portugál középpályás, Filipe Oliveira közös megegyezéssel szerződést bontott Székesfehérváron, máshol folytatja.

Ferencz Balázs

A 32 éves portugál Filipe Oliveira 2011 nyarán igazolt kölcsönbe Székesfehérvárra az olasz Parmától, gyorsan a fehérváriak meghatározó játékosa lett, egy évvel később pedig már hároméves szerződést írt alá a piros-kékekkel. 2015-ben újabb két évvel hosszabbította meg kontraktusát.

Filipe Oliveira (fehérben)
Fotó: vidi.hu

A 21-szeres portugál U21-es válogatott Oliveira 117 NB I-es mérkőzésen lépett pályára az elmúlt öt és fél évben, ezeken 16 gólt szerzett. A Magyar Kupában 18 alkalommal szerepelt és hatszor volt eredményes. A nemzetközi kupákban 23 tétmeccsen szerepelt, ebből 19 EL-meccs volt, 4 pedig BL-találkozó. A 2012-es EL-menetelés időszakában betalált a szlovák Slovan, a belga Gent és a portugál Sporting hálójába is. Összesen 192 téttel bíró mérkőzésen játszott a Videotonban és 29 gólt szerzett. A Vidi játékosaként egy bajnoki aranyérmet és három ezüstérmet ünnepelhetett, nyert Szuperkupát és Ligakupát is. Filipe Oliveira az elmólt időszakban kevés játéklehetőséget kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!