Videoton

2015.08.31. 17:29

Francia védő a Vidiben - Loic Nego hétfőn már a csapattal edzett

A Charlton Athletic és a Videoton FC megállapodása értelmében vasárnap este eldőlt, hogy Székesfehérváron folytatja pályafutását Loic Nego.

A francia szélsőhátvéd 1991. január 15-én Párizsban született, majd 14 évesen a Nantes akadémiájának játékosa lett. A kanáriknál 2010-ben bajnoki mérkőzésen is bemutatkozott, majd egy évvel később az AS Roma igazolta le az akkor 20 éves játékost. Loic Nego 2013 tavaszát a Standard Liége-nél töltötte, mielőtt két éve Magyarországra, az Újpest FC-hez igazolt volna. A 180 centiméter magas védő az NB I-ben bemutatott játékával hamar felhívta magára a Charlton Athletic figyelmét, így 2014 tavaszán már az angol másodosztályú klub labdarúgója volt, a 2014/2015-ös szezonban pedig kölcsönjátékosként ismét Újpesten futballozott. Loic Nego az NB I-ben eddig 27 mérkőzésen három gólt szerzett és két gólpasszt osztott ki, 2014-ben Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett.

A Videoton új igazolása jelentős nemzetközi tapasztalattal is bír, hiszen meghatározó tagja volt a 2010-ben Európa-bajnok francia U19-es válogatottnak, emellett pályára lépett U17-es Eb-n és U20-as világbajnokságon is.

- Magyarország egyik legjobb csapatához igazoltam. Nagyon meggyőzőek az itteni körülmények, Nyugat-Európában tapasztaltam hasonlókat. Ez fontos számomra, hiszen ez az alapja mindennek. Minden adott tehát ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtsak - mondta Nego a vidi.hu-nak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!