Videoton

2014.11.02. 20:05

Győzelem 60 perc játékkal

Székesfehérvár - A Videoton FC labdarúgó csapata vasárnap este fogadta a Borsodi Liga 13. fordulójában a Bp. Honvédet.

Silye Sándor

Tudtuk: ha a Vidi valóra váltja a papírformát, és nyer a fővárosi vetélytársa ellen, abban az esetben éppen tucatnyi győzelemmel büszkélkedhet az egyetlen veresége mellett. Biztosak voltunk benne, hogy erre minden esély adott, mert: a fehérváriak vezették a bajnoki tabellát a mérkőzés megkezdése előtt, míg a kispestiek a 12. pozíciót foglalták el. Ez pedig jelentős különbség. Arról nem is beszélve, hogy a fehérváriak alakulata lényegesen jobb, masszívabb mint az említett eredmények is jelzik. És ha ennyi érv nem lenne elég, mondunk még egyet: itthon játszott a Vidi, márpedig a hazai pálya az mindig, mindenhol előny. Amivel élni kell!


Kovács Istvánt (jobbra) hiába húzták, vonták a kispesti védők, a karmester szép gólt lőtt (Fotó: Molnár Artúr)

A Videoton élt vele, és győzött. Győzött, mert jobbak, és akarták a győzelmet. Győztek , mert ők játszották a labdarúgást, míg a Bp. Honvéd a mérkőzés első felében csak fagyasztani igyekezett azt. Az már kevesebb elégedettségre adhat okot, hogy fordulás után alaposan visszavett a csapat a lendületből. A reggel még némi ijedtségre adhatott okot, mert hideg volt, de szerencsére délután már kisütött a nap, így jobb kedvvel készülhetett mindenki az esti összecsapásra. A fehérváriak megszokott csapatában annyi volt a változás, hogy kezdéskor Gyurcsó Ádám a kispadon ücsörgött, Alvarez lépett a pályára helyette, illetve Vinícius is hiányzott, Chakla először lehetett a kezdőcsapat tagja. Halottak napja alkalmával az első sípszó előtt megemlékeztek mind-azokról, akik soha többet nem lehetnek ott a stadionokban, majd kezdődhetett a első félidő. A hazaiak igyekeztek életet vinni a játékba, a Honvéd pedig nagy erőket mozgósított annak érdekében, hogy lassítsa a lendületüket. A 7. percben Kovács jó cselekkel középre húzott, lövése nem sokkal kerülte el a kaput. A 26. percben Nikolics nagy helyzetben a kapu mellé juttatta a játékszert. A házigazdák irányították a játékot, a Honvéd játékosai számára már az is ünnepi pillanatnak számított, ha átkalandozhattak a számukra ismeretlen másik térfélre... A 36. percben Trebotic törhette volna meg a látogatók ellenállását, de nagy ziccerben Kemenes lábát találta telibe, így továbbra is várni kellett a gólra. A 43. percben Kovács remekelt, betört az ellenfél 16-osára, majd az ötös környékéről kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-0. A jókor jött találat után hazai előny mellett mehettek pihenőre a csapatok.

Térfélcsere után 3 perccel Alvarez lőhetett 18 méterről szabadrúgást, Kemenes azonban szépen védte a jó lövését. Annyiban változott a játék képe, hogy a piros-fehérek nem a betonfalat építgették már a kapujuk elé, a támadásokat is építettek. Meglehetett volna a második gól az 58. percben, de Trebotic lövését Oliveira mentette, a lábáról pattant ki a labda. A 60. percben Alvarez bombája nyomán szakadt ki a nézőkből a sóhaj, nem sokkal ment mellé. A pestiek is igyekeztek, de a futballt a Vidi játszotta. Gól nélkül... A végjátékra a Honvéd nagy erőt mozgósított az egyenlítés érdekében, mind többet pattogott a labda a Videoton térfelén, a vendéglátó részéről már villanásokat sem láttunk. De nyertek, ez a lényeg, a győzelmet nem kell magyarázni!

Joan Carillo, a a Videoton szakvezetője nehéz mérkőzésre számított, számítása bevált.

Nem tudtuk azt a kombinatív játékot játszani, amit akartunk, sok szabálytalanság tördelte a játékot. Voltak helyzeteink az első félidőben, a másodikban is, amikor kontrolláltuk a játékot. Megvan a három pont, ez a lényeg! mondta.

Videoton FC -Bp. Honvéd 1-0 (1-0)

Székesfehérvár, 3000 néző, vezette: Vad II I. (Lémon, Bozó Andó-Szabó, Németh Á.)

Videoton FC: Calatayud 0 - Szolnoki 5, Juhász 6, Chakla 5, Stopira 6, Sándor Gy. 5, Simon Á. (-), Oliveira 5, Kovács I. 7, Alvarez 6, Nikolics 5,. Vezetőedző: Joan Carillo.

Bp. Honvéd: Kemenes 6, Ikenne-King 5, Baráth 5, Alcibiade 5, Vidovic 5, Hidi 4, Prosser 5, Nagy G. (-), Godoy 6, Job 4, Youla 3. Vezetőedző: Csábi József.

Csere: Simon helyett Trebotics 6 (31.), Oliveira helyettt Gyurcsó (72.), Alvarez helyett Heffler (82.), illetve Nagy G. helyett Bobál 4 (18.), Job helyett Czár (63.), Prosser helyett Traore (77.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!