Videoton

2015.04.01. 17:59

Hármat rúgott Mecsekalján a Videoton FC

Pécs - A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján is nyert a Videoton FC, így 5-1-es összesítéssel túl a Pécsi MFC-n.

Bobory Balázs

Pécsi MFC - Videoton FC 0-3 (0-1)

Pécs, 1000 néző. Vezette: Iványi Z. (Szpisják, Medovarszki)

Pécs: Gőcze Molnár S. (Márkvárt, 66.), Ojdanic, Horváth G., Tadejevic (Pejakovic, 62.) Pávkovics, Heffler N. Frank, Kővári, Rácz (Takács, 78.) Fröchlich. Vezetőedző: Robert Jarni.

Videoton: Calatayud Brachi, Vinícius, Fejes, Maréval Simon Á., Sándor (Trebotic, 61.) Gyurcsó (Pajac, 46.), Ivanovszki (Szolnoki, 72.), Heffler T. Feczesin. Vezetőedző: Joan Carrillo.

Kiállítva: Pajac (63.)

Azt mondják, ha valaki kihagy egy tizenegyest, a következő alkalomkor ismét oda kell állnia, nehogy rossz érzés, félelem maradjon benne.

Nos, Feczesin Róbert a Pécs elleni kupacsata első mérkőzésén elhibázott egy büntetőt, azonban a visszavágó 13. percében eszébe nem jutott, hogy távol maradjon, megfogta a labdát, lehelyezte a mészpontra, és nagy erővel a hálóba bombázott. Ezzel a találattal szerzett vezetést a Vidi, nagyon kellett az idegenben szerzett találat, mivel a piros-kékek csak 2-1-re nyertek a Sóstói Stadionban.

Heffler Tibor (balra) igyekezett megnyerni a párharcokat
Fotó: Molnár Artúr

Mondjuk az ezen a mérkőzésen sem látszott, hogy a Pécs tovább akarna jutni, a hazaiak saját térfelükre húzódva bekkeltek, és hagyták, hogy a Vidi építkezzen.

Igaz, ennek az építkezésnek gátja volt a rossz talaj, de ez sem menti fel mindig a játékosokat, akik maguktól is gyakran hibáztak.

A PMFC-nek egy igazi lehetősége volt, Heffler Norbert 22 méteres szabadrúgása a felső lécen csattant, ezen kívül szinte csak unatkozott Calatayud. A másik oldalon sem volt Gőcze végig a levegőben, de Feczesin bombájánál azért résen kellett lennie. Jó helyzetben várta a fehérvári csapat a második félidőt.

Amely némileg több történést hozott. Az 58. percben Sándor remek passza után Ivanovszki eldöntötte a nyitott kérdéseket, már 2-0-ra vezetett a Videoton. Aztán két cserejátékos lépett elő főszereplővé, Pajac kilenc, Márkvárt mindössze két percet tölthetett a gyepen kőkemény szabálytalansága előtt, aztán mindketten forró zuhanyt vehettek az öltözőben. A játék valamivel kevesebb izgalmakat rejtegetett, a Vidi uralta a mezőnyt, a Pécs csak erőlködött. A 85. percben aztán Feczesin passzát Trebotic váltotta gólra, 3-0-ra nyert a Vidi, összesítésben 5-1-el jutott az elődöntőbe, ahol a Gyirmótot magabiztosan búcsúztató Újpest vár rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!