Videoton

2015.10.09. 14:39

Horváth bemutatkozott, a Videoton edzőmeccsen fogadta a Dunaszerdahelyt

Székesfehérvár – A válogtaott meccsek közötti szünetben a Vidi a DAC Dunaszerdahely gárdáját látta vendégül, a felek 2-2-es döntetlenre végeztek a Vidi kétszer egyenlített a találkozón.

Horog László

 

Videoton FC–DAC 1904 Dunaszerdahely 2-2 (0-1)

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 300 néző, vezette: Szabó Zsolt

Videoton FC: Gábor – Stopira (Fejes 46), Vinicius (Gulyás Gergő 46), Szekeres, Nego (Szolnoki 46) – Pátkai (Trebotic 46), Simon (Pölöskei 46) – Oliveira (Sejben 59), Suljic (Kovács 46), Gyurcsó (Soumah 46) – Feczesin (Heffler Tibor 46).

DAC 1904: Tujvel – Ljubicic, Straka (Asanovic 20), Horváth, Kwin, Pape, Turna (Szarka 50), Simon, Brasen, Stepanovski, Jurco

Gólszerző: Jurco 31. perc, Soumah 74., Szarka 78, Heffler Tibor 82.

Ferike visszatért. A Vidi drukkerei által csak így emlegetett támadó játékosként három részletben erősítette a Vidit. 1991 nyarán a kispesti ifiből érkezett, ahol párosával rúgdosta a gólokat, de a felnőtt csapatba kerülésre nem volt esélye. Öt éve húzott le piros-kékben, majd a Fradihoz távozott, aztán megkezdte kalandjait Európában. Ezúttal ült először vezetőedzőként a Videoton FC kispadján, tétmeccsen pedig jövő hétvégén mutatkozik be. A dunaszerdahelyi együttes vendégjátéka kiváló alkalmat jelentett, hogy megismerhesse játékosait, a nemzeti együttesben érintett Juhász és Lang kivételével mindenkire számíthatott a találkozón, amit remek időben, a középső, füves pályán rendeztek. Visszatért a régi idők hangulata, a találkozót rögzítő operatőr a fűnyíráshoz használt traktorhoz kötött pótkocsin állva vette a történéseket, a kispadok mögött.

A hazaiak ügyvezetője, Balogh Attila az érkező tiszteletbeli elnököt, Kovács Ferencet kérdezte mosolyogva: „Feri bácsi, nem akarja a vipből nézni?” – majd az operatőr melletti helyre mutatott. „Nem köszönöm, maradok a földön” – hangzott a válasz. A vendégek kapuját a szlovák Tomas Tujvel védte, akit a nyáron a Vidi adott kölcsön egy esztendőre, volt dolga már az első percekben, Suljic indította Gyurcsót, aki középre adott, Oliveira ballal lőtt, a kapus magabiztosan hárított. Aztán Nego szórakozott el egy helyzetet, lövés helyett cselezgetett. Fél óra elteltével Jurco lőtt szabadrúgásból a jobb felső sarokba, 0-1. A 74. percben egyenlített a Vidi, Szolnoki beívelését Sejben a kapust megelőzve csúsztatta Soumah-hoz, aki az üres hapuba helyezett, 1-1. Ismét a látogatóknál volt az előny, a 78. percben Jurco beadását a késlekedő védők között Szarka küldte a léc alá, 1-2. Gyorsan jött az egyenlítés, Kovács indította Pölöskeit, aki középre lőtt, az érkező Heffler pedig a jobb sarokba lőtt, 2-2.

A Vidi kispadján Pető Tamás és Horváth Ferenc nagy egyetértésben dirigálta a gárdát. Előbbi elmondta, örül, hogy Horváth lett a vezető-edző. A válogatottban éveken át futballoztak együtt, bízik abban, hogy sikerrel vezetik a folytatásban a Videotont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!