Videoton

2015.04.17. 11:21

Idén harmadszor is legyőzhetik az egységesebb fehérváriak a DVTK-t

Vasárnap 14 órakor az OTP Bank Liga 24. fordulójában a Videoton FC a DVTK vendége lesz.

Káldor András

Huszonhárom pont választja el a feleket a tabellán a mérkőzés előtt, a Vidinek ebben az évben makulátlan a mérlege a borsodi alakulattal szemben. Ősszel előbb a 9. fordulóban találkoztak, akkor egy igen parázs, és emlékezetes összecsapáson William Alves öngólja jelentette a fehérváriak győzelmét. Már csak azért is volt fontos ez a siker, mivel ekkor már két és fél éve a Szivics Tomiszlav irányította DVTK amolyan mumusa volt a piros-kékeknek, és egyszer sem tudták őket legyőzni. Majd egy hónappal később a Magyar Kupában a legjobb 16 között futott össze a két együttes, szintén Fehérváron. Az eredményt lekopírozták, és itt is a végjáték döntött Videoton javára, amikor Arturo Álverez szólója után Nikolics Nemanja találata jelentette a 2-1-es győzelmet.

A Vidi a múlt héten legszebb napjait idézve 7-0-as győzelemmel örvendeztette meg szurkolóit, és folytatta azt a menetelést, amely párját ritkítja valamennyi élvonalbeli pontvadászatot figyelembe véve. A fehérváriak kapták holtversenyben a legkevesebb (nyolc) gólt az egész kontinensen, mindössze egy klub, a bosnyák pontvadászat 3. helyén tanyázó Zrinjski állja velük a sarat. Ahhoz, hogy ezt elérjék a gárda rendkívül stabil védekezése mellett fontos szerepe van a csapat spanyol kapusának is. Juan Calatayud, aki 2013 nyara óta áll a klub alkalmazásában, eddig már 53 első osztályú meccsen keserítette meg a támadók életét.

- Ismét egy nehéz idegenbeli mérkőzésre készülünk. A bajnokság hajrájában már amúgy sincsenek könnyű meccsek, hiszen mindenkinek égető szüksége van a pontokra. Biztos, hogy a DVTK is keményen küzdeni fog a három pontért ellenünk, ugyanis még bőven van matematikai esélyük arra, hogy nemzetközi kupaindulásra jogosító helyen végezzenek. Mi szerencsére jó formában vagyunk, de ettől függetlenül végig nagyon oda kell figyelnünk vasárnap, és mindenkinek a legjobb formáját kell hoznia a pályán. Számomra mindegy, hogy egy mérkőzésen sok védeni valóm van, vagy kevesebb a dolgom, egy számít csak, hogy lefújás után újabb három pont kerüljön a csapat neve mellé. – hangsúlyozta a népszerű hálóőr klubja honlapján.

A DVTK-nak tavasszal nagyon nem megy, a piros-fehérek még nem gyertek mérkőzést, és mindössze három pontot gyűjtöttek. Nem kifejezetten a nyugalom szigete mostanság az Andrássy úti stadion, minap látott napvilágot, hogy a következő idényt nem Sziviccsel képzeli el a klub, ezen kívül, pedig a játékosok között sem igazán felhőtlen a viszony. Példa erre, hogy a keddi edzésen Georges Griffiths és Németh Milán összeszólalkozott, és dulakodott, melynek eredményeként mindketten pénzbüntetést kaptak. Többek között ezek az apró körülmények is a Vidi malmára hajthatják a vizet vasárnap kora délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!