Videoton

2015.03.04. 20:00

Két büntetőt lőhetett a Vidi, de csak egyet használt ki

A Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Videoton FC nehéz mérkőzésen a hosszabbítás utolsó percében szerzett 11-es góllal győzte le a Pécsi MFC csapatát.

Káldor András

Videoton FC – Pécsi MFC 2-1 (0-1)

Székesfehérvár, 1000 néző

Vezette: Vad II (Ring, Szalai D.)

Videoton FC: Pajovics — Heffler T., Chakla, P. Vinícius, Stopira (Trebotic, a szünetben) — Luijckx (Pajac, a szünetben), Sándor Gy., Álvarez, Maréval – Ivanovszki (Kovács I., 66.) Feczesin. Vezetőedző: Joan Carrillo

PMFC: Gőcze — Ojdanic, Balogh B., Romic — Kővári,  Frank, Horváth A.,  Heffler N. (Uzoma, 69.), Tadejevic — Rácz F. (Manjrekar, 69.)— Frőhlich (Linka, 91.)

Vezetőedző: Robert Jarni

Sárga lap: P.. Vinicius, Sándor Gy., Maréval, Feczesin illetve Kővári, Manjrekar, Tadejevic, Ojdanic

A Videoton FC egyenlítő találatát Feczesin Róbert (piros-kékben) szerezte a mérkőzésen
Fotó: Molnár Artúr

Keveset láthatják a Vidi hívei a csapatot tavasszal Sóstón, így igazi csemege volt az első meccs a Magyar Kupában, igaz követi szombaton a második, immár egy bajnoki a Nyíregyháza ellen, aztán bő egy hónap telik el, amikor legközelebb, április 12-én a Haladással találkoznak hazai pályán. A vendégek kerete jelentősen átalakult a tél folyamán, az új szakvezető, a horvátok legendája, Robert Jarni hozta a saját embereit, és ez beválni látszik, hiszen szombaton az Újpest otthonában arattak magabiztos 2-0-as sikert. Ott az újonnan igazoltak közül pályára lépők pedig bizonyítottak. Mindenesetre a két csapat tavaly áprilisban a Ligakupában csapott össze, akkor ugyancsak két mérkőzés után a fehérváriak örülhettek, úgy, hogy Sóstón 3-0-ra nyertek. Az akkori csapatból mindössze hárman, Álvaro Brachi, Paulo Vinícius, és Sándor György maradt meg hírmondónak, míg a vendégeknél csupán Rácz Ferenc öltözött be egyedül.

A Vidiben először lépett pályára a holland Kees Luijckx, de Rémi Maréval, és Mirko Ivanovszki is ezúttal debütált a hazai szurkolók előtt, Sóstón. Nem sokat teketóriázott a Videoton, rögtön a kezdés után támadólag lépett fel, a 12. percben, Arturo Álvarez pontrúgása Paulo Vinícius elé került, aki az ötösről lőtt, Branko Ojdanic azonban menteni tudott Az ezt követő szöglet sem volt veszélytelen, Chakla csúsztatása nem sokkal ment el a hosszú sarok mellett. Aztán a folytatásban felébredtek a vendégek, több veszélyes akciót vezetve Filip Pajovic kapujára. Addig játszott a tűzzel a Vidi, hogy a 44. percben a pécsiek előnyhöz jutottak, Frank Richárd az alapvonalról középre tálalt, Frőhlich Roland elé, aki laposan a rövid alsóba lőtt. 0-1.

A szünetben változtatott Joan Carrillo, kettőt cserélt, de Marko Pajac, és Dinko Trebotic beállítása sem hozott különösebb csodát. A fehérváriak nyomtak ugyan, akárcsak az azt megelőző negyvenöt percben, ám csupán csak helyzetekig jutottak és nehezen boldogultak az ötvédős rendszerbe átálló pécsiekkel szemben. A 66. percben nagy nehezen megtört a jég, Feczesin Róbert kapott jó labdát, majd 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 1-1. A gól után még jobban visszaállt kapuja elő a PMFC, ám Kovács István beállása után élénkebb lett a Vidi játéka, és ő is harcolta ki azt a büntetőt a 78. percben, amelyet Feczesin kihagyott. Ám nem ez jelentette a találkozó csattanóját, hanem a hosszabbítás, amikor a rendkívül aktív, és nagy kedvvel játszó Kovács újabb 11-eshez juttatta csapatát, miután Ojdanic felvágta őt a16-oson belül. A labda mögé ezúttal Arturo Álvarez állt, ő már pontosabban célzott, és ezzel nyert a Vidi. A visszavágót április elsején rendezik Pécsett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!