Videoton

2016.07.20. 12:50

Európa liga: ezúttal két gólos előnnyel utazik a visszavágóra a Videoton FC

Székesfehérvár - Csütörtökön rendezik a labdarúgó Európa liga 2. selejtezőkörének visszavágóját, melyen a szerb FK Cukaricki fogadja a Videoton FC együttesét Belgrádban.

Szupkai Gábor

Hétvégén mindkét csapat pályára lépett, igaz a Videoton tétmérkőzésen, míg a Cukaricki egy alacsonyabb osztályú csapat ellen brillírozott egy felkészülési meccsen. Kétségkívül a szerbeknek sikerült jobban a főpróba, a harmadosztályú Dinamo Pancsevó elleni 8-1-es sikerük igencsak növelhette az önbizalmukat. Ezzel szemben a fehérváriaknak magabiztosság terén nem tett jót a balul sikerült NB I-es nyitány, hiszen hazai pályán maradtak alul 2-1 arányban a DVTK-val szemben. A Vidi támadásai sorra befuccsoltak a stabil miskolci védekezéssel szemben, ám még talán ennél is rosszabb hír, hogy a piros-kék védelem sokszor nem állt a helyzet magaslatán.

Géresi Krisztián (jobbra) ha pályára lép, ismét öldöklő harcot kell vívjon a szerbek védőivel

Pedig a hátsó alakzatra komoly feladat vár az Európa Liga visszavágón Belgrádban. Ugyan elég kedvező helyzetből várhatja a mérkőzést a Videoton, az egy héttel ezelőtt megszerzett 2-0-s előny birtokában. Azon a találkozón Bódi Ádám révén szerezte meg a vezetést a fehérvári alakulat, majd a 79. percben Loic Nego kiállítása miatt emberhátrányba volt kénytelen befejezni a mérkőzést. Azonban meg kell említeni a fehérváriak küzdeni tudását, hiszen tíz emberrel is sikerült még egy gólt szerezniük, a 92. percben Feczesin Róbert passzából Asmir Suljic volt eredményes. A hazaiakat dicséretére legyen szólva inkább őket jellemezte a harcias mentalitás, ami egy szerb csapat ellen megsüvegelendő. Erre a hozzáállásra csütörtökön még nagyobb szükség lesz, nehogy baj érje a piros-kékeket. Ugyanis az előző selejtező körből kiindulva óvatosnak kell lennie a Videotonnak. Ott 3-0-s előnyről került meleg helyzetbe a fehérvári együttes, amikor is a moldáv FC Zaria Balti fél óra alatt két gólt is berámolt Kovácsik Ádám kapujába. A fehérváriak ezúttal nem engedhetnek meg maguknak ilyen gyenge kezdést, ellenkező esetben hamar vérben forgó szemű szerbekkel találhatják szemben magukat, ami biztosan nem szerepel egyik Vidi játékos kívánságlistáján sem. Így vélekedik az első mérkőzésen a vezető gólt szerző újonnan igazolt szélső, Bódi Ádám is. - Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, nyertünk ugyan az első meccsen 2-0-ra, ami nagyon jó jel a visszavágó előtt, de mindenképpen gólt kell rúgnunk az előző párharcból kiindulva. Mindenképpen jó játékot várok a csapattól, jobbat, mint a múltkori mérkőzésen idegenben. Fontos lesz az első 15-20 perc, ne kövessük el ugyanazokat a hibákat, mint az előző fordulóban tettük, akkor baj nem lehet. Bizakodó vagyok, hiszen ezért a két gólért maximálisan megdolgoztunk, megharcoltunk, erre a mentalitásra és maximális koncentrációra lesz szükségünk Szerbiában is, A múltheti hazai pályán nyújtott teljesítményünk alapján ez úgy gondolom el is várható. Magabiztosan védekeztünk, még 10 emberrel is sikerült gól szereznünk - nyilatkozta Bódi Ádám.

A mérkőzés a belga Alexandre Boucaut játékvezető jelére kezdődik 20.30-kor Belgrádban. A párharc továbbjutója az FC Vaduz-FC Midtjylland párosítás győztesével játszik a következő fordulóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!