Videoton

2015.07.29. 18:18

Kiderült, nem jobb a BATE

Székesfehérvár – Ha pontozásos sportág lenne a futball, akkor a Videoton FC nyert volna kedd este a BATE Boriszov ellen, a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésén.

Bobory Balázs

Szegény embert azonban az ág is húzza, így hiába játszott ebben a szezonban legjobban a Vidi, kapu előtti pontatlansága, néhány játékvezetői tévedés, és persze Fortuna kegyetlensége megakadályozta a piros-kékeket, hogy előnnyel utazhassanak jövő héten Fehéroroszországba, a felek 1-1-ről folytatják a párharcot Boriszovban.

– Csalódott vagyok, mert jó teljesítményt nyújtottunk, megérdemeltük volna a győzelmet – értékelt a mérkőzés után a Videoton vezetőedzője, Bernard Casoni. – Sok párharcot sikeresen megvívtunk, helyzeteket alakítottunk ki, megszerezhettük volna a vezetést. Többet érdemeltünk volna, hiszen mentális erőben is ellenfelünk fölé nőttünk. Juhász Roland sérülése sújtotta a csapatot, Kovács Istvánt is hasonló okból kellett lecserélni, Remy Maréval pedig annyira kihajtotta magát, hogy szinte alig bírt lejönni a pályáról. A fehéroroszok egyébként helyzet nélkül szerezték meg a vezetést, mégpedig úgy, hogy a labdát a saját kapujába csúsztató Luijckxot a vendégek csatára, Rogyionov éppen a mozdulat közben jobb kézzel meglökte, ezért mehetett saját kapu felé a labda. A macedón játékvezető még egy szituációban tévedett, honfitársa, Mirko Ivanovszki gólját nem adta meg les miatt, pedig úgy tűnt, a Vidi támadója egyvonalból indult.

A Vidi legnagyobb helyzeténél Milunovics becsúszva mentett a berobbanó Ivanovszki elől
Fotó: Molnár Artúr

– A BATE találata előtt valóban volt lökés, ám egy nemzetközi mérkőzésen nem szokták lefújni az ilyen szituációkat. Ivanovszki gólja valóban szabályosnak tűnt, a mérkőzés után azonnal visszanéztem az esetet. Igazából nem akarok ezekkel a szituációkkal foglalkozni, ezek benne vannak a fociban – mondta sportszerűen Casoni.

A tévedések azonban sokat jelenthetnek a visszavágón. Annak a csapatnak az otthonában kell bravúrosan szerepelni, amely tavaly BL-főtáblára jutott. Ettől függetlenül a Videoton játékosai a saját bőrükön tapasztalhatták, hogy semmivel sem jobb a Boriszov, lehet meglepetést okozni Fehéroroszországban is.

– A továbbjutáshoz mindenképpen gólt kell szereznünk idegenben is. Azért dolgozunk a következő napokban, hogy ez sikerüljön – tette hozzá a Vidi mestere. A francia szakembernek nincs könnyű dolga, hisz a csatárai, és a felszerelés-menedzser sem találja a góllövő cipőket. Mirko Ivanovszki a mezőnyben jól dolgozik, de ő nem aza tipikus befejező center. A Juventustól érkező Soumah nem mozgott rosszul, de nem lehet egy 19 éves játékosra nagy terhet pakolni, és várni tőle, hogy zsákszámra rúgdossa majd a gólokat. Rudolf Gergely még a boriszovi mérkőzésen a Győrből hozott eltiltása miatt pihen. Feczesin Róbertről nem esett még szó, a támadó még a Szuperkupa-döntőben szenvedett bokasérülést, amely a vártnál nehezebben gyógyul. Lapunk megkérdezte Bernard Casonit, elképzelhető, hogy Feczesin játszhat a visszavágón?

– Erre nincs esély, a játékos egy hónapja nem edzett – zárta rövidre a témát a fehérváriak trénere. Szóval nagyon úgy tűnik, hogy azoknak a támadóknak kell megoldani a nemes feladatot, azaz a gólszerzést, akik eddig is szerephez jutottak. Igaz, az sem lenne baj, ha 0-0-ás állásnál ismét egy belső védő merészkednek előre, és bólintaná a fehérorosz kapuba a Videoton FC továbbjutását jelentő találatot. Sokat tett a Vidi a sikerért, de csak egyenlíteni tudott.

Még nem tudni, mennyire súlyos Juhász Roland sérülése

Juhász Rolandnak nincs szerencséje idén a nemzetközi kupaporondon. A válogatott védő a walesi New Saints elleni hazai mérkőzésen is cserét kért, igaz, később kiderült, hogy nem súlyos a sérülése. Kedden, a Boriszov ellen a 22. percben egy fejpárbajt követően maradt a földön, és a lelátóról úgy tűnt, nagy a baj. A közönség folyamatosan éltette Juhászt az ápolás alatt, aki vissza is tért a pályára, de csak néhány percet maradhatott, hiszen végül le kellett cserélni. Az első hírek térdsérülésről szóltak, ám újabb, pontos információkkal nem tudunk szolgálni, hiszen Juhász Rolandra csütörtökön újabb vizsgálatok várnak. Az nem is kérdés, hogy a Videotonnak óriási szüksége lenne csapatkapitányára, de ne felejtsük el, hogy szeptember elejéna magyar válogatott is sorsdöntő Eb-selejtezőt vív Románia ellen...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!