Videoton

2015.08.23. 19:59

Kiesőhelyen áll a bajnok Videoton

Budapest – A labdarúgó NB I 6. fordulójában vasárnap 1-0-ra kikapott a Videoton FC az MTK Budapest ideiglenes otthonában, a Fáy utcában.

Bobory Balázs

Szomorú, sőt, kétségbeejtő rápillantani az NB I-es tabellára hat fordulót követően: a bajnoki címvédő Videoton FC egy győzelemmel és öt vereséggel a 11., azaz immár kiesőhelyen áll.

Talán már nem érdemes felelősök után kutatni, hogyan juthatott a magyar labdarúgás korábbi legjobb csapata néhány hét leforgása alatt idáig. Sokkal inkább azon kell elgondolkodnia a klubot irányító vezetőknek, miként lehet elérni, hogy a mezőnyben legkevesebb gólt szerző piros-kék csapat elinduljon felfelé.

Ha már az emeleten, és az edzői szobában változások történtek, történnek, akkor itt az ideje rendet tenni a fejekben. Mert az nem járja, hogy a Videotonnál szinte minden mérkőzésen valaki a kiállítás sorsára jut, vagy éppen egy óriási butaság dönt a pontok sorsáról.

Az MTK ellen, a 80. percben ezúttal Feczesin Róbert bakizott hatalmasat, egy ártatlan szituációban a saját tizenhatosán belül rosszul mozdult egy pattogó labdára, melléről a kezére pattant a labda, a tizenegyest pedig Kanta József váltotta gólra, ez volt a győztes találat.

Nem is tudtak higgadtak maradni a fehérváriak ezután, hogy is maradtak volna azok, hiszen ők is érezték, harmatos teljesítményt nyújtó ellenfelük szemernyivel sem jobb náluk, így aztán Juhász Roland addig dumált Kassai Viktor játékvezetőnek, amíg piros lapot nem kapott a 93. percben. A válogatott belső védő ezen a mérkőzésen tért vissza térdsérülése után, most újra pihenhet egy darabig.

De térjünk vissza a mérkőzéshez! Ha pozitívumot kell találni a Videoton futballjában, akkor annyit megállapíthatunk, hogy hosszú idő óta az MTK elleni mérkőzésen múlta felül először aktuális ellenfelét labdabirtoklásban, kezdeményezőkészségben. Ám ez mit sem ér, ha a támadások befejezése, a végjáték gyatra, sőt, kritikán aluli. A Vidi egy esettől eltekintve pontrúgások után tudott veszélyeztetni, a kivétel Feczesin helyzete volt az első játékrészben, amikor Fejes András labdáját ajtó-ablak helyzetben a léc fölé lőtte. Az pedig senkit nem vigasztal, hogy az MTK még kevesebbre volt képes a rengeteg technikai hibát, rossz megoldást felvonultató mérkőzésen, a fővárosiak kihasználtak egy hibát, és megnyerték a találkozót.

A Vidi pedig kiesőhelyen áll, eddigi futballját nézve sajnos nem is jogtalanul.

MTK Budapest–Videoton FC 1-0 (0-0)

Fáy utca, 700 néző. Vezette: Kassai (Buzás, Szpisják).

MTK: Hegedűs 6 – Bese 6, Grgic 6, Vukmír 6, Vadnai 6 – Vass Á. 5, Thiam 5 – Varga Sz. 4, Kanta J. 6, Hrepka 4 – Torghelle 5. Vezetőedző: László Csaba.

Videoton FC: Danilovics 6 – Szolnoki 6, Juhász 6-4=4, Vinícius 6, Fejes 6 – Simon Á. 5 – Oliveira 5, Kovács I. 5, Pátkai 5, Gyurcsó 5– Feczesin 5. Megbízott edző: Pető Tamás.

Csere: Varga Sz. helyettv Gera D. (46.), Hrepka h. Bouard (74.), Torghelle h. Poór (85.), illetve Simon Á. h. Luijckx (69.), Oliveira h. Soumah (88.)

Sárga lap: Grgic,

Torghelle, Vass Á., Gera D., illetve Pátkai, Simon Á.

Kiállítva: Juhász (a 93. percben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!