Videoton

2017.02.02. 20:25

A Videoton FC két orosz gárda ellen meccsel az edzőtáborban

Marbella - Az NB I élén telelő Videoton FC labdarúgó csapata két klasszis orosz együttes ellen lép pályára a spanyolországi edzőtábor utolsó napján.

Ferencz Balázs

Henning Berg vezetőedző a keret azonos terhelése miatt ragaszkodik elképzeléséhez, miszerint egy napon két felkészülési meccset is játszat a piros-kékekkel. Így volt ez a spanyolországi edzőtábor elején is, amikor az Admira Wacker (0-1) és a Dinamo Bukarest (0-0) volt az ellenfél, s ugyancsak két meccsel zárja az edzőtábort a Vidi.

Kovács István (labdával), Juhász Roland (j), és Géresi Krisztián (háttérben) is harcra kész
Fotó: vidi.hu

Pénteken 14 órakor a Premjer Ligában 10. helyen álló Lokomotiv Moszkva, majd 18.45-től az ötödik FK Krasznodar ellen futnak ki Lazovicsék. A Lokomotiv Moszkva 2002-ben és 2004-ben is megnyerte az orosz bajnokságot. Nyolcszor nyert Orosz (korábban Szovjet) Kupát, utoljára a 2014-15-ös szezonban, valamint kétszer nyert Orosz Szuperkupát. A csapat összértéke a transfermarkt.de szerint 57,5 millió euró, legdrágább játékosuk pedig a 7 millió euró értékű horvát válogatott középhátvéd, Vedran Corluka, a csapat kapitánya.

Az esti ellenfél, a Krasznodar mindössze 9 éves múltra tekint vissza, de nem eredménytelenre. A 2014-15-ös szezonban az orosz liga bronzérmét zsebelték be, legutóbb a Premjer Liga negyedik helyén zártak, és az egyenes kieséses szakaszig meneteltek az EL-ben. A keret becsült összértéke 78,6 millió euró. Jó hír, hogy pénteken már pályára léphetnek a felépült játékosok, Géresi Krisztián, Juhász Roland és Kovács István. Fiola Attila azonban kisebb bokarándulással bajlódik, játéka kérdéses.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!