Videoton

2014.11.28. 19:15

Juhász Roland újra betalálna

A labdarúgó OTP Bank Ligában elkezdődik a tavasz novemberben: a Videoton FC Juhász Rolanddal a soraiban a Lombard Pápához látogat.

Bobory Balázs

Juhász Rolandot, a Videoton 31 éves védője a sportnapilap osztályzatai szerint az ősz legjobb játékosa lett.

- A mérkőzések másnapján egyből az újságokat, az osztályzatokat böngészi?

- Természetesen ha egy újság a kezembe akad, akkor megnézem mit írtak rólunk, rólam, de nem mondanám, hogy rendszeres olvasója vagyok a lapoknak. Minden egyes visszajelzésből próbálok okulni, akkor is ha negatív. Most egy fél éves produkciót értékeltek pozitívan, örülök annak, hogy egy szaklap is úgy látta, jó volt a teljesítményem az első 15 mérkőzés során.

A válogatott Juhász Roland (jobbra) nem csak a pályán emelkedett a legmagasabbra (Fotó: Molnár Artúr)

- Mi változott a nyáron? Az előző szezonban is csúszott-mászott a sikerekért, de ezen az őszön lett igazán vezére a Videotonnak.

- A belgiumi huzavonám után tértem haza és igazoltam Fehérvárra, aztán jött egy térdsérülés, így volt egy problémás évem. Ezúttal viszont úgy vágtam neki a szezonnak, hogy jó állapotban éreztem magam, végig tudtam csinálni a felkészülést. Az is motivált, hogy nyáron nem kerültem be a válogatott keretbe, be akartam bizonyítani elsősorban magamnak , hogy Belgiumból nem levezetni jöttem haza, komoly céljaim vannak a labdarúgással. Mindig maximalista voltam, és azt is tudtam, hogy a sikerekért nagyon sokat kell dolgozni. Szerencsére jött egy új edző, aki mindenkivel éreztette a csapaton belül, hogy fontos láncszem a gépezetben. Egymásra talált a közösség. Soha rosszabb fél évet! Nem elégedem meg magammal, még éhesebb vagyok, ezt a szintet mindenképpen tartanom kell, de ha lehet, akkor még emelném is.

- Ebben a szezonban még két idegenbeli mérkőzésük van, amelyeken papíron esélyesebb a Videoton...

- Ezek azok a mérkőzések, amelyeken akár a bajnokságot is el lehet bukni. Beszéljünk csak a Pápáról, holnapi ellenfelünkről. Mindenki azt gondolja, hogy a Videoton biztosan nyer majd, de ha megnézzük a hazaiak eredményeit, akkor látjuk, otthon jól szerepelnek, egyáltalán nem vár ránk könnyű feladat. Ha bajnokok akarunk lenni, akkor ezeket a meccseket hozni kell. Az őszi szezon akkor ér nagyon sokat, ha az előttünk álló két összecsapást behúzzuk, akkor olyan előnyt dolgozhatunk ki, amely akár jelentős is lehet. Ezen a héten is ugyanazt éreztem a csapaton, mint korábban, a hozzáállás kiváló volt, nem dőlt senki hátra, úgyhogy várjuk a Pápa elleni találkozót.

- Remélhetünk ebben az évben még Juhász-gólt?

- Jó lenne keretbe foglalni a szezonomat. Az első fordulóban a Pápa ellen kétszer találtam be, nem lennék szomorú, ha most is sikerülne gólt szerezni. Persze azt is el kell mondanom, hogy elcserélném az esetleges találatomat egy újabb kapott gól nélküli mérkőzésre, úgy gondolom nagyszerűen működött az ősszel a védekezésünk. A legfontosabb, hogy nyerjen a csapat!



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!