Videoton

2015.08.26. 14:20

Videoton FC: megróbálják a lehetetlennek tűnő vállalkozást, a továbbjutás kiharcolását

Székesfehérvár - A gondok, és problémák ellenére a Videoton nehéz estét szeretne okozni a Lech Poznannak.

Káldor András

Kissé rendhagyó módon, pontosan délre hívta sajtótájékoztatóra a Videoton FC vezetése az újságírókat a Sóstói stadionba. Az esemény apropóját természetesen a csütörtökön este sorra kerülő Európa Liga rájátszásának visszavágója adta, de ezúttal mutatkozott be új pozíciójában Kovács Zoltán a piros-kékek újdonsült sportigazgatója is.

Pető Tamás a Videoton FC megbízott edzője bizakodó
Fotó: vidi hu

Múlt héten 0-3-at játszott a Vidi Poznanban, a KKS Lech Poznan ellen az Európa Liga csoportköre előszobájának tekinthető rájátszás első meccsén, és bizony ez az eredmény nem sok jóval biztat a 19 órakor kezdődő visszavágón. Ennek ellenére persze nem lennének sportemberek a fehérvári labdarúgók, ha nem próbálnák meg a lehetetlennek tűnő vállalkozást, azaz a továbbjutás kiharcolását. Az elmúlt hetek történései után ezer sebből vérzik a gárda, és nem kis feladat hárul a sikertelen az elmúlt időszak sikertelen szériája után távozó Bernard Casonit a kispadon ideiglenesen váltó Pető Tamásra. A megbízott vezetőedző egészséges optimizmussal vázolta elképzeléseit, és várakozásait a találkozóról.

- A mérkőzést megnyugtató előnnyel várja a Lech Poznan, nem vitás. Viszont én úgy gondolom, nehéz estét fogunk nekik okozni. A csapat számára nincs lefutva a továbbjutás, ennek a szellemében lépünk pályára. Amiben bízhatunk, hogy végre egyszer kihasználjuk a lehetőségeinket. Megvannak a helyzeteink, de a koncentráció hiányzik. Ezen próbálunk változtatni, erről szóltak az edzéseink. Hiányoztak a gólok, de megvannak a csatáraink ahhoz, hogy ez megváltozzon. Az első meccsen is kezünkben volt a kulcs a mérkőzéshez az elején, most viszont be is kellene nyitnunk az ajtón. A védekezésre és a csapatjáték összerakására fektettük a hangsúlyt a legutóbbi edzéseken. Csatlakozott a szakember gondolataihoz Juhász Roland is, a 85-szörös válogatott hátvéd mindenesetre faramuci helyzetbe került, hiszen a hétvégén kiállította a sérüléséből visszatérő bekket az MTK ellen Kassai Viktor, de a kupameccsen szóhoz juthat, bár az odavágón Poznanban még csak a kispadon kapott helyet. - Teljesen más mérkőzést szeretnénk játszani, mint egy hete. Akkor is megvoltak a lehetőségeink, főleg az elején akadt két-három olyan helyzet, amelyekből ha betalálunk, más lett volna a meccs képe. Így komoly a hátrányunk, de ha a visszavágó elején tudnánk gólt szerezni, lenne esélyünk. A sérülésem szerencsére a múlté, a lábam jól van, pályára léphetek holnap. Nem nagyon emlékszem a karrieremből olyan esetre, hogy ekkora hátrányt ledolgozzon egy csapat, szerencsére az én csapataim ritkán kerültek ilyen helyzetbe. Nagyon fontos lenne a sikerélmény, hogy végre valami pozitív élmény is érje a csapatot - fogalmazott.

Kovács Zoltán tíz napja váltotta a posztjáról lemondó Burcsa Győzőt a sportigazgatói székben. A 42 esztendős, 20-szoros magyar válogatott támadóval kétéves szerződést kötött a klub vezetése. Hirtelen jött a felkérés, a legfontosabb azonban, hogy látok egy gyönyörű feladatot, egy nagy kihívást, amelyet szeretnék a legjobb tudásom szerint megoldani. mondta székfoglalójában. A szakember hozzátette, nem sietteti az edzőkérdést. - Kapkodni nem szabad, hosszú távú megoldást kell keresni, addig, pedig Pető Tamásnál jó kezekben van a karmesteri pálca - hangsúlyozta Kovács.



Forgalomterelés a mérkőzés miatt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!