Videoton

2015.03.01. 20:15

Győzelmet szalasztott el a Vidi

Székesfehérvár - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság tavaszi nyitányán azonnal egy rangadón lépett pályára a Videoton FC: a listavezető a Győr vendége volt, s döntetlent ért el.

Matók János

Győri ETO FC - Videoton FC 2-2 (1-2)

Győr, 3500 néző. Vezette: Farkas Ádám (Tóth II, Bozó).

Győr: Kamenar Brdarovski, Lang, Lipták, Dinjar (Ibanez) Koltai, Bucsa, Windecker, Pátkai (Kvilitaia) Stevanovics (Priso), Priskin. Vezetőedző. Miriuta László.

Videoton FC: Calatayud Szolnoki, Chakla, Juhász (Brachi), Fejes Simon, Trebotic Gyurcsó (Maréval), Kovács (Álvarez), Oliveira Nikolics. Vezetőedző: Joan Carillo.

A Győr kezdte a rangadót, de az 5. percben a Vidi szerezhetett volna vezetést, ám Nikolics abszolút ziccerben a kifutó Kamenárt találta el a labdával. Percekkel később ismét Niko vette célba a kaput, de Kamenar kitenyerelte a labdát. És Oliveira pontos centerezése után harmadszor is Nikolics került helyzetbe, ám estében már nem tudott pontosan célozni. Mindezek is azt jelezték, hogy a Vidi a 3 pontért lépett pályára Győrben. Nem is volt nyugodt Miriuta László, a Győr vezető-edzőjét többször is a tartalék játékvezető Kelemen intette nyugalomra a kispad előtt. Mert hiába ígérte be a hazai győzelmet, és játszott enyhe mezőnyfölényben csapata, az igazi gólhelyzeteket a Vidi dolgozta ki. De ami késik, az nem múlik: a 31. percben Oliveira pazar bal oldali beadását a kapu elé berobbanó Nikolics 3 méterről fejelte a léc alá, 0-1.

Itt mentett Kamenár kapus Juhász elől, de aztán ő is kapitulált (Fotó: vidi.hu)

És ha lúd, legyen kövér: a 39. percben Gyurcsó bal oldali, mondhatni begyakorolt szabadrúgása után Juhász 8 méterről a kapu jobb oldalába fejelte a labdát, 0-2.

Miriuta két cserével reagált a hátrányra, majd a 44. percben már örült, hiszen büntetőhöz jutott az ETO, amit - bár Calatayud beleért a labdába - Koltai értékesített, 1-2. Fordulatos első félidőt láthattunk, aminek a színvonalán csak a meccset közvetítő, a hazaiak javára elfogult tévés kommentátor rontott.

A szünet után esett a játék színvonala, inkább a küzdelem dominált, az ETO az egyenlítésért, míg a Vidi az előny megtartásáért harcolt. Tény, hogy volt dolga Calatayudnak, de igazán gólveszélyes győri helyzetet nem láttunk. Ettől függetlenül figyelni kellett a győri Prisóra, mert a tankszerű felépítésű légiós sokat kellemetlenkedett a Vidi kapuja előtt. Ám a piros-kékek állták a hazai rohamokat, és a meccs végén még szerencséjük is volt, amikor Lang tiszta helyzetben, 5 méterről mellé lőtt. A 91. percben sajnos már nem, mert Priskin 10 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 2-2.

Címkék#Videoton FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!