Videoton

2015.05.06. 19:53

Nem véletlen a Videoton bajnoki aranya

A bajnok Videoton FC klubigazgatója, Burcsa Győző a Sport TV Mai helyzet című műsorában értékelte a szezont, és elmondta, ha van olyan játékos, aki külföldre akar menni a klubtól, azt nem tudják megtartani.

Ferencz Balázs

A Videoton négy fordulóval a pontvadászat vége előtt szerezte meg a bajnoki címet, Burcsa Győző szerint ez nem a véletlen műve, jól felépített rendszert alakítottak ki a klubnál.

– Választottam egy ambiciózus edzőt, aki nem rendelkezett NBI-es rutinnal. Sokan meg is kérdőjelezték a döntésemet abban az időben, de ahogyan mondani szoktam, majd utólag kiderül. Ezzel kezdődött, és ott folytatódott, hogy azok a játékosok, akik sem morális, sem erkölcsi, sem szakmai szinten nem feleltek meg, távoztak az egyesülettől, és attól kezdve felállítottunk egy újfajta modellt. Aki beáll a sorba, az tudja, hogy ezt és ezt kell csinálni, az edző megkövetelte a munkát. Nagyon fontos, hogy el tudtuk úgy kezdeni a bajnokságot, hogy volt egy kész csapatunk, ahova folyamatosan igazoltunk, tehát meg tudtuk erősíteni a keretet. Emellett jó szakmai munka folyt, és azt nem kell szerintem ecsetelni, ha az eredmények jönnek, akkor általában a közösséggel nincs gond – mondta arról a klubigazgató, hogy milyen lépésekben építették fel az eredményes rendszert.

– A költségvetés azért kell, hogy tudjunk úgy üzemeltetni egy klubot, hogy az eredmény érdekében mindent megtegyen az egyesület. Nekem az volt a feladatom, hogy a csapat számára az étkezéstől kezdve, a szálláson és edzőtáboron át az orvosi ellátásig és masszőrig minden rendelkezésre álljon a Videotonnál ahhoz, hogy ez a csapat jól szerepeljen. Magyarországon mi valóban kiemelkedünk ebben, talán még a Ferencváros az, aki ezen a szinten van. Mindent elkövetünk azért, hogy a csapatunk bajnok legyen. A téli átigazolási piacon már szerződtettünk úgy játékost, hogy nyáron be lehessen építeni. Semmit nem akarunk a véletlenre bízni, van egy 24-es keretünk, tehát ha nem játszik az első csapat kompletten, akkor mi továbbjutunk a kupában az úgynevezett második kerettel, ami majdnem ugyanolyan erős. Elmondhatjuk, hogy ha bárki kiesett, akár Juhász Roli, Sándor Gyuri vagy Nikolics, a csapat ugyanúgy nyert. Olyan erős kerete van a Videotonnak, amely az egész NBI fölé helyezte a csapatot. – árulta el Burcsa Győző arról, hogy a Videoton a magyar átlagnál magasabb költségvetése hogyan segítette a klubot.

– Nagyon egyszerű a helyzet. Ez egy munkahely, szerintem a munkahelyen az embereknek nem jóban kell lenniük, hanem jól kell dolgozni együtt. Ha valakivel jóban akarunk lenni, az a családunk elsősorban. Természetesen úgy nincs eredmény, hogy mindig, mindenben egyetértünk, az edzőt is, engem is mindig sarkall valami, hogy jobb legyen, tehát előfordul, hogy van konfliktus. Én nem tudok arról, hogy az edző el akarna menni, én a főnöke vagyok, nekem nem jelezte, hogy távozni akar, nem tudom, hogy ezek a hírek honnan jönnek. – reagált arra a Sport TV Mai helyzet című műsorában Burcsa Győző, hogy Joan Carrillo vezetőedzővel állítólag nem jó a viszonya. A lejáró szerződésű játékosokról is nyilatkozott a klubigazgató: – Azt a játékost, aki külföldre akar menni, aki kijelentette, hogy nem marad itthon, mi nem tudjuk megtartani. A többi játékos, akit a klub meg akar tartani, mindenki kapott egy nagyon jó ajánlatot. Ha ők nem fogadják el, én erőszakkal nem tudok senkit itt tartani. Ha valaki el akar menni, akkor az ajtó nyitva van. Van egy edző, akinek még szerződése van, aki jó eredményt ért el, aki jól dolgozott. Annyit tudok, hogy nálunk jó a hangulat, megnyertük a bajnokságot, és hogy néha van összezördülés, de ez szerintem egy munkahelyen természetes” – összegzett Burcsa Győző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!