Videoton

2015.07.25. 19:02

Óriási bajban a Vidi - Hazai pályán kapott ki a Haladástól Casoni együttese

A Videoton FC az NB I-es bajnokság 2. fordulója után is nullapontos, miután szombaton hazai pályán 1:0-ra kikapott a Szombathelyi Haladástól.

Bobory Balázs

 

Videoton - Haladás 0:1 (0:0)

Székesfehérvár, 1500 néző. Vezette: Solymosi (dr. Varga Zs., Márkus).

Videoton: Danilovics Heffler T., Juhász R., P. Vinícius, Maréval Simon Á. (Fejes, a szünetben) Koltai, Pátkai, Kovács I., Oliveira (Gyurcsó, 55.) Ivanovszki (Soumah, 55.). Vezetőedző: Bernard Casoni

Szombathely: Király Schimmer, S. Wils, Jagodics M., Bosnjak Nagy P., Iszlai, Batarelo (T Wils, 57.) Ugrai (Gosztonyi, 77.), Martinez, Medgyes (Németh M., 66.). Vezetőedző: Mészöly Géza

A szurkolók ítéletet mondtak a csapat ebben a szezonban nyújtott teljesítménye felett: a kezdés előtt jó, ha ezren lézengtek a lelátókon, s bár az utóbbi években sosem volt telt ház Sóstón, mégis csak szomorú, hogy sokan a strandot választották a labdarúgás helyett.

Bernard Casoni hat helyen változtatott a szerdai BL-selejtezőben látott kezdőcsapathoz képest, és már a mérkőzés elején kiderült, hogy nem csak játékosok, hanem a játékrendszer is cserélődött. A Videoton visszatért a Joan Carrillo vezetőedzősége alatt favoritnak számító 4-2-3-1-es felálláshoz, amelyben az egy szem center mögött Kovács István kedvére szervezhetett.

Kovács István (balra) az első félidőben  szenzációsan játszott, aztán ő is beleszürkült a Videotonba

Ez az első félidőben gyümölcsözőnek tűnt, amióta Bernard Casoni a tréner, nem volt ennyire fogyasztható a futball tétmeccsen. A hiba csak ott van, hogy nem sikerült most sem gólt rúgni. A Vidi már az összecsapás elején magához ragadta az irányítást, sokal lendületesebb, kreatívabb volt a csapat, mint az előző találkozókon. Az első nagy helyzetre a 12. percig kellett várni, amikor Koltai tálalt Pátkai elé, a középpályás pedig 13 méterről alig belsőzött a bal kapufa mellé. A 25. percben a Haladás kapusa, Király Gábor gátolta meg a fehérváriakat, hogy vezetést szerezzenek, Ivanovszki pazar labdával ugratta ki Oliveirát, akinek emelése elakadt a jól kimozduló hálóőrben, a kipattanót Koltai bombázta 16 méterről a kapura, de Király elképesztő reflexmozdulattal nyúlt vissza és ütötte szögletre a labdát. A 28 . percben ismét Király volt a főszereplő, ezúttal Oliveira 14 méterről leadott lövését lassította le annyira, hogy maga mögé nyúlva még elkapja a játékszert a gólvonal előtt. A vendégeknél Martínez volt veszélyes, őt nehezen tartották a piros-kék bekkek. A 40. percben a Videoton kapusának, az addig munka nélküli Danilovicsnak kellett óriási védést bemutatnia S. Wils 8 méteres erős fejesénél. Maradt még helyzet ebben a félidőben a Vidi előtt is, Maréval bal oldalról betekert szabadrúgását Juhász 5 méterről alig pörgette mellé.

A szurkolóknak tetszett a hazai csapat igyekezete, megtapsolták a levonuló labdarúgókat. Nem láttak a jövőbe...

Bernard Casoni furcsa cserét húzott a félidőben, az addig jól játszó Simon Ádám talán sérülés miatt lejött, a francia mester pedig a balhátvéd Marévalt húzta be védekező középpályásnak.

Nem biztos, hogy csak ennek köszönhető, hogy szétesett a Videoton játéka, főleg a 49. perc után, amikor Ugrai beadásába Juhász olyan szerencsétlenül tette bele a fejét, hogy a labda védhetetlenül a hosszú sarokba hullott, 0:1. Innentől kínszenvedés volt nézni a Vidi játékát, Casoni újabb érthetetlen cserét húzott, az aktív és veszélyes Oliveirát hívta le a láthatóan erőnléti problémákkal küzdő Koltai helyett.

A Haladás pedig kénye-kedve szerint kontrázott, a védőket nagyon nehéz helyzetbe hozták az elöl játszók, hiszen többször is létszámfölényben robogtak Danilovics kapuja felé a szombathelyiek. Csak a szerencse mentette meg a fehérváriakat az újabb bekapott góltól, a másik oldalon pedig már kilátástalannak tűnt a helyzet.

A Videoton kikapott, a szurkolók kórusban a klubigazgató, Burcsa Győző távozását követelték, de Bernard Casoni és a Győrből érkező játékosok sem maradtak ki a felsorolásból.

Óriási a baj a Videotonnál, talán még nem lenne késő megkezdeni a kármentést, bár lehet, hogy ehhez korán, de időben meghozott fájdalmas döntések kellenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!