Videoton

2015.08.01. 18:37

Pokolból a mennybe - Hihetetlen hajrá után nyert a Videoton

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában a Videoton FC a Diósgyőri VTK vendége volt szombaton. A fehérváriak nem számíthattak könnyű csatára.

Bobory Balázs

Diósgyőri VTK – Videoton FC 1:2 (1:0)

Miskolc, 4000 néző. Vezette: Iványi (Buzás, Spisják)

Diósgyőr: Antal – Okuka, Kovács G., Lipták, Nemes – Egerszegi, Koman – Barczi (Takács, 72.), Nikházi, Bacsa (Halmai, 89.) – Grumics. Vezetőedő: Bekő Balázs.

Videoton: Pajovics – Szolnoki, Vinícius, Lang, Maréval – Simon Á. – Heffler (Ivanovszki, 62.), Trebotic (Luijckx, 58.), Pátkai, Gyurcsó – Soumah (Oliveira, 69.). Vezetőedző: Bernard Casoni.

Szolnoki Roland (balra) az idei szezonban először győzelmet ünnepelhetett a Videotonnal. Fotó: Molnár Artúr

Siralmas.

Nincs jobb jelző a Videoton első félidei teljesítményére Diósgyőrben.

A piros-kékek ismét felforgatott összeállításban kezdtek, nagyon úgy tűnik, hogy Bernard Casoni vezetőedző kész feláldozni a bajnoki szereplést az európai továbbjutás érdekében.

A Videoton a DVTK ellen 45 perc alatt mindössze egy pontrúgás után tudott veszélyeztetni, Lang Ádám fejesét Antal ütötte nagy bravúrral szögletre.

Ekkor már hátrányban volt a Vidi, a 7. percben Nikházi cselezgetett a vendégek tizenhatosán belül, Vinícius felé lendítette a lábát, amelyen a diósgyőri középpályás átesett, tizenegyes. Koman Vladimír lövésén Pajovics rajta volt, de nem védhetett.

Azt sem lehet mondani, hogy a DVTK erőteljesen végigtámadta volna a félidőt, leginkább azon lehetett bosz-szankodni, hogy olyan jelenetek alakultak ki a pályán, amelyeket megyei mérkőzéseken nem hagynak szó nélkül a nézők, az iram és technikai megoldások is bőven hagytak kívánnivalót maguk után. Kilátástalan volt a Videoton játéka, és ezt Bernard Casoni is láthatta, aki fejét ingatva ment az öltözőbe a félidőben. A francia szakember tanácsai a szünetben hathattak volna gyorsan, ha Gyurcsó szöglete után Maréval a hosz-szú oldalon 3 méterről dropból nem a kapu mellé, hanem a hálóba lő.

De a kapu mellé trafált, néhány pillanat múlva pedig olyan jelenetet láttunk a pályán, ami arra utalt, a Videoton játékosai fejben nincsenek ott ezen a mérkőzésen.

Simon Ádám sárga lapja tudatában a 48. percben beleütött a labdába a félpályánál, ezért természetesen jött a második kártya, és a piros lap is egyben.

Nem kell hangsúlyozni, innentől még nehezebb helyzetbe kerültek a piros-kékek, akiknek emberhátrányban kellett volna fordítaniuk a Diósgyőr otthonában.

És ha már marasztalni kell a csapatokat, ne feledkezzünk meg a DVTK-ról sem, amelyik létszámfölényben sem támadott, beállt a saját térfelére, mindenáron megszerzett előnye megtartására koncentrált.

A 63. percben nagyon közel került az egyenlítéshez a Vidi, Gyurcsó 24 méterről lőhetett szabadrúgást, a próbálkozás után a labda a jobb oldali kapufáról visszapattant a mezőnybe.

Némileg meglepő módon még tíz emberrel a Videoton támadott többet, sőt, a Diósgyőr egyáltalán nem törekedett arra, hogy bebiztosítsa a győzelmét. Nagyon sokadszor viszont az bizonyosodott be, hogy a fehérvári támadójáték impotens az ellenfél kapuja előtt, nehezen lehetett elképzelni, hogy a Vidi gólt rúg ezen a meccsen.

Aztán a 93. percben minden megfordult.

Egy Koman által röviden hazaadott labdára Oliveira csapott le, és a kapust kicselezve az üres kapuba gurított, 1:1. Ezután aki azt hitte, hogy megosztoznak a pontokon a felek, az ismét meglepődött, hiszen a 94. percben Maréval beadását Pátkai 6 méterről fejelte a kapu bal oldalába, 1:2.

Bár nem játszott jól a Videoton, a tartását dicsérni kell, a fehérváriak végig hittek a győzelemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!