Videoton

2014.07.26. 18:46

Simán győzött a Videoton

Az OTP Bank Liga 1. fordulójában a Videoton FC a Lombard Pápa csapatát fogadta a Sóstói stadionban, a piros-kékek élvezetes játékot nyújtva, egy félidőt emberhátrányban játszva könnyedén verték meg szárnyaszegetten játszó ellenfüleket.

Káldor András

Videoton FC - Lombard Pápa Termál FC 3-0 (1-0)

Székesfehérvár, 2385 néző

Vezette: Vad II (Tóth II V., Albert)

Videoton: Calatayud 0 - Brachi 5, P. Vinícius 6, Juhász R. 7, Stopira 6 - Sándor Gy. 6, Trebotics 6 - Gyurcsó 5, Kovács I. 6-2= 4, F. Oliveira 6 - Nikolics N. 6  Vezetőedző: Joan Carillo

Pápa: Szűcs L. 5 - Zulevs 5, Bogunovics 5, Csizmadia 5, Jagodics B. 4, Tóth G. 5 - Faggyas 4, Csillus T. 4, Sluka 4, Frizioni 5 - Kenesei 4. Vezetőedző: Mátyus János

Csere: F. Oliveira helyett Simon Á. (-), Gyurcsó helyett Kleinheisler (-) (mindkettő 64.), Sándor Gy. helyett Fejes A. (-) (80.). ill. Kenesei helyett Waltner (-), Sluka helyett Király B. (-) (mindkettő 80.), Frizoni helyett Böröczky (-) (84.)

Sárga lap: F. Oliveira, Trebotics, Sándor Gy. illetve Zulevs, Jagodics B.

Kiállítva: Kovács I.

Két olyan csapat találkozott a bajnoki nyitányon, amelyeknél új szelek fújnak. Mindkét gárdának új vezetőedzője van, mint ismeretes José Gomest Joan Carillo váltotta a Vidi kispadján, míg Pápán Mátyus János első NB I-es meccsén irányította a sárga-kékeket.

Brachi – a többiekhez hasonlóan – remekül dolgozott a kilencven perc során, és győzelemnek örülhetett (Fotó: vidi.hu)

- Nagyon fontos, hogy jól, és eredményesen kezdjük az új bajnoki szezont. Nem tartom könnyű ellenfélnek a Pápát, tavasszal is bizonyították a Sóstói Stadionban, hogy képesek szervezetten futballozni. A csapatom felkészülésével elégedett vagyok, a játékosok tisztességesen készültek az új szezonra - mondta bizakodóan Carillo a kezdő sípszó előtt. A túloldalon Mátyus nem volt könnyű helyzetben, éppen csak alakulgat a kerete, ráadásul több, a nyár folyamán érkezett labdarúgó is szombaton húzta fel először a vendégek mezét hivatalos mérkőzésen. Lassan gyülekeztek a fehérvári szurkolók, akik arról beszélgettek, hogy itt az alkalom a jó rajtra, és nem utolsó sorban még arra sem panaszkodhatnak a piros-kékek, hogy rossz lenne a sorsolásuk, hiszen zsinórban három meccset játsszanak majd Sóstón. Egyetlen új szerzemény, a horvát Dinko Trebotic kapott helyet a kezdőben, ő jól mutatkozott be az FK Baumit Jablonec ellen, és lőtt 15 méterről egy fantasztikus ollózott gólt a csehek kapujába.

A vendéglátók ígéretükhöz híven támadólag léptek fel, szinte teljesen beszorították ellenfelüket már az első percektől kezdve. Érett a gól, és ehhez 9. percben igen közel járt a Vidi, ugyanis egy baloldali szöglet után Kovács István 14 méterről a keresztlécet találta telibe. Majd két perccel később Gyurcsó Ádám unta meg a tologatást, és 18 méterről lőtt, a megpattanó kísérletet Szűcs Lajos hárította. Majd a 17. percben Alvaro Brachi 20 méterről megküldött szabadrúgása után ismét csattant a labda a kapufán. Aztán a 28. percben már örülhettek a Vidi hívek, Gyurcsó Ádám ívelt be egy szabadrúgást a baloldalról, a középen berobbanó Juhász Roland 7 méterről fejelt, a megpattanó labdát Szűcs Lajos már csak beljebb tudta segíteni, kivédeni nem. 1-0. A szurkolók közül sokan elindultak a 45. percben, hogy a szünet előtt minél előbb a büfébe érjenek, de azt még láthatták, hogy Kovács István nyújtott lábbal odacsúszott Marián Slukához, aki nagyot esett, Vad II játékvezető talán túlságosan is szigorúan, azon nyomban a piros lapot mutatta fel a fehérvári középpályásnak. A kiállítás után sem változott túlságosan sokat a játék képe. A fehérváriak továbbra is jobbára a vendégek térfelén tartózkodtak, míg a Pápa nem változtatott sündisznóállásán, és nem igazán erőltette emberelőnye ellenére sem a támadásokat.

A 63. percben tovább növelte előnyét a Vidi! Brachi vágta előre a labdát, Jagodics Bence és Szűcs egymásra vártak, Juhász szemfülesen elfejelte a labdát a tétovázó védelem mellett, Szűcs rosszul mozdult ki, így a hálóba pattogott a fejes. 2-0. Szinte még be sem állt Kleinheisler László, aki cselezgetett a tizenhatoson belül, Sluka felborította, Vad játékvezető némi tétovázás után büntető 11-es pontra mutatott. A büntetőt Nikolics N. jobbal, a bal alsó sarokba lőtte. 3-0. Ezzel lényegében eldőltek a fontosabb kérdések, az emberhátrányban játszó Videoton sokkal motiváltabban, lelkesebben játszott ellenfelénél, és teljesen megérdemelten győzött, és helyzetei alapján akár még nagyobb arányban is diadalmaskodhatott volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!