Videoton

2012.12.07. 21:58

Európa Liga: Vége a kalandtúrának

A csütörtöki felhőszakadást pénteken teljes nyugalom követte a portugál fővárosban, így pótolni lehetett a Sporting és a Videoton találkozót az Európa Ligában. Amelyen a hazai csapat egy góllal győzött.

Matók János

Azt nem tudni, hogy ilyenkor lesz-e valamilyen hivatalos vizsgálat, de vélhetően nem. Mindez a labdarúgó Európa Liga utolsó csoportkörének a Genk - Bázel mérkőzésével kapcsolatban merül fel az emberben. Miért is? Mindössze azért, mert a belga és a svájci csapat békés 0-0 arányú döntetlent harcolt ki csütörtök éjjel, s ezzel ők jutottak tovább a csoportból, amíg a Videoton így a Sporting Lisszabon elleni meccs végeredményétől függetlenül már kiesett.

Az mindenesetre árulkodó, amit Marco Streller, a Bázel futballistája mondott a mérkőzés után: "Az utolsó 3 perc tényleg csúnyán festett, már-már szégyelltük is magunkat " - mondta a csapatkapitány, elismerve, hogy a futball helyett már csak az eredmény tartása érdekelte őket. Alibifutball...

Sporting Lisszabon - Videoton FC 2-1 (0-0)
Vezette: Michael Kukulakisz (görög). SPORTING: Marcelo - Cédric, Xandao, Boulahrouz, Insúa - Rinaudo (Fernandes), Labyad, Capel (Pranjic) - Viola, Ricardo, Esgaio. Vezetőedző: Franck Vercauteren. VIDEOTON: Tujvel - Brachi, Vinícius, Caneira, Szolnoki - Tóth B. (Kovács), Renato Neto - Walter Lee, Sándor, F. Oliveira (Gyurcsó) - Nikolics N. (Paraiba). Vezetőedző: Paulo Sousa. Bántóan üres lelátók - ennyi néző a Siófok bajnokiján is rendre megjelenik - előtt kezdődött el a mérkőzés. Amelynek az első félidejében csak a Vidi előtt adódott gólhelyzet.

 

 

Filipe Oliveira, a Videoton és Xandao, a Sporting Lisboa játékosa a Sporting Lisboa - Videoton mérkőzésen a labdarúgó Európa Liga csoportkörének 6., utolsó fordulójában 2012. december 7-én. (Fotó: Beliczay László/MTI)


Az első Oliveira előtt a 17. percben, ám a 15 méteres lövését Marcelo hárította. Három perc múlva Nikolics lépett ki a leshatárról, rávezette a labdát a kapusra, de a hosszú sarokba tartó lövését a kapus hárította. Aztán a 22. percben Renato Neto nézett fel az égboltra, miután 18 méterről leadott bombájánál a labda a felső lécen csattant...

A 26. percben harsány füttykoncert bírálta a hazai csapatot, amikor Sándor löketét Boulahrouz mentette szögletre. Érett, nagyon érett a Vidi gólja, de ekkor még nem jött össze. A második félidőt a Sporting kezdte jobban, de igazi gólhelyzet ekkor még nem adódott a hazaiak előtt. Egészen a 65. percig: Tujvel védett egy szabadrúgást, de a kipattanót Labyad bevarrta, 1-0. A gól után is fölényben játszott a Sporting. Ám a 80. percben egy kezezés miatt Sándor büntetőt rúghatott, s be is talált, 1-1, de a 82. percben egy védelmi hiba után Viola fejelt a kapuba, 2-1, majd Sándor kapott piros lapot. Vége, de azért szép volt fiúk!

 




A Videoton szurkolói a labdarúgó Európa Liga csoportkörének 6., utolsó fordulójában játszott Sporting Lisboa - Videoton mérkőzésen a José Alvalade stadionban 2012. december 7-én. MTI Fotó: Beliczay László/MTI)




Orbán Viktor miniszterelnök (j3), Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója (j2) és Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa (j) nézi a labdarúgó Európa Liga csoportkörének 6., utolsó fordulójában játszott Sporting Lisboa - Videoton mérkőzést a Jose Alvalade stadionban 2012. december 7-én. (Fotó: Beliczay László/MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!