Videoton

2016.02.12. 14:44

Ibolyaszüret a tavaszi nyitányon? A Videoton FC az Újpest otthonában kezdi a szezont

Székesfehérvár - Az OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó bajnokság első tavaszi, a szezon 20. fordulójában máris előzhet.

Ferencz Balázs

Jön a tavasz, lassan nyílnak az ibolyák. Az avar közül felbukkanó kis lila virágok a megújulást hirdetik, s az újult erőtől duzzadva indul a soron következő megvívandó csatába a Videoton FC is. Bár, Horváth Ferenc együttese nem változott sokat a télen, már ami a keretet illeti - Gyurcsó, Ivanovski ment, Haraszti, Tischler jött -, s tulajdonképpen a piros-kékek ott folytatnák, ahol decemberben abbahagyták. Vagyis továbbra is szorgosan gyűjtögetnék a győzelmeket, hogy a végelszámolásnál is a dobogón tanyázzanak. 2016 első tétmeccse remekül sikerült, a Ferencváros otthonában nyert a Vidi 1-0-ra a Magyar Kupa keretében, ami biztató lehet a szombaton 18 órakor kezdődő Megyeri úti összecsapás előtt.

Asmir Suljic (a labdával) vehemenciájával nem lesz gond, a korábban Újpesten futballozó szélső gyors játékával segítheti a Vidit

- A szerdaihoz hasonló kemény összecsapást láthatnak majd a drukkerek Újpesten is. Mondanom sem kell, az önbizalmunknak nagyon jót tett az, hogy a szezonban második csapatként sikerült nyernünk az FTC otthonában, azonban nem szabad elfelejteni, hogy rajtunk kívül ez éppen az Újpestnek sikerült még... - vélekedett a lilák elleni bajnoki előtt a sérült Stopirát helyettesítő védő, Fejes András.

Már csak a csapatok tabellán elfoglalt helyezése is némi pikantériával fűszerezi a szombati derbit: A Videoton 30 pontjával a harmadik, az Újpest 31 egységgel a második. Vagyis, ha a fehérváriak tartják az utóbbi tíz évben előszeretettel villogtatott jó szokásukat, magyarán ismét nyernek az Újpest ellen, akkor Horváth Ferenc alakulata kiteszi az indexet, és előz.

A Vidi a 2015-16-os szezonban már elpáholta a lila-fehéreket, Gyurcsó két találatával és Kovács István góljával 3-0-ra nyert az akkor Pethő Tamás irányította fehérvári egylet. Mindkét gárda változott azóta, Haraszti Zsoltnak kell helyettesítenie a Lengyelországba szerződött Gyurcsót, a másik oldalon pedig egy exfehérvári, legutóbb pedig a Puskásban futballozó, a Diagne pótlására invitált Lencse László bizonyíthat. A fehérvári csapatból továbbra is hiányzik majd a bokaszalag-szakadást szenvedett Simon Ádám, s minden bizonnyal nem játszhat a felépülőben lévő Oliveira és Trebotic sem, így nélkülük indul ibolyaszüretre a Videoton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!