Videoton

2015.06.29. 14:19

Pető Tamás szerint megvédhető a Videoton bajnoki címe

Székesfehérvár - Sokak számára talán meglepetés lehetett, hogy Pető Tamás a nyártól pályaedzőként dolgozik Bernard Casoni vezetőedző mellett a Videoton FC-nél.

Bobory Balázs

Pető Tamás (kékben) jól érzi magát új szerepkörében
Fotó: Molnár Artúr

Természetesen a 41 éves szakembernek van kötődése a piros-kékekhez, hiszen a kilencvenes évek második felében labdarúgóként, Paulo Sousa vezetőedzősége idején pedig játékosmegfigyelőként dolgozott a klubért.

– Meglepett, hogy a Videoton vezetői rám gondoltak, de nagyon örültem neki – kezdte Pető Tamás. – Pályaedző leszek, bízom benne, hogy sikeresen tudom segíteni Bernard Casoni munkáját.

– Kijelenthető, hogy sokkal inkább rivaldafényben lesz, mint eddigi munkái során?

– Abszolút. Akárhogy is nézzük, a Videoton FC Magyarország legjobb csapata, bajnoki címvédő, és én remélem, hogy jövőre is aranyéremért lezs harcban.

– Korábban játékosmegfigyelőként háttérmunkát végzett, mostantól azonban a keze nyoma minden hét végén látható lesz a csapaton.

– Ez valóban így van, és bízom benne, hogy pozitív visszajelzéseket kapok. A szakmai stáb összes tagja azért dolgozik, hogy a játékosokból kihozzuk a maximumot. Új az edzői csapat összetétele, a játékosok is más rendszerben, más felfogásban léphetnek pályára, és remélhetőleg ez sikeres lesz.

– Hiányzott az edzői munka?

– Az elmúlt fél évben jót tett a pihenő, előtte az NB III-as Balatonfüredet irányítottam. Most újult erővel, teli energiával vágtam bele a munkába. Tudom, hogy itt minden más lesz, mint a harmadosztályban, nagyobb a kihívás, nagyobb felkészültséget is igényel a munka, de meg akarok felelni a követelményeknek.

– Hogyan zajlott az első megbeszélése Bernard Casonival?

– A vezetőedzővel Magyarországra érkezése után ültünk le először. Engem a klub delegált a stábba, de pozitívak voltak az első benyomások. Az eddig eltöltött közös idő sem mutat mást.

– Edzésvezetés szempontjából mely területek tud leginkább segíteni?

– A felkészülés első napjaiban nekem kellett a tréningeket irányítani, Bernard Casoni próbálta kívülről figyelni a játékosokat, a csapatot. Természetesen az ő vezetésével edzünk, én pedig próbálaom maradéktalanul elvégezni a rám bízott feladatokat.

– Olyan csapat körvonalazódik, amely megvédheti a bajnoki címet?

– Úgy látom, jó esély van erre. A csapat nem lett gyengébb, sikerült néhány játékossal megerősíteni a keretet, szerintem ismét a bajnoki címért küzdhet a Vidi.


Címkék#Videoton FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!