Videoton

2016.07.22. 16:30

Brutális vadászat indul a pontokért

Székesfehérvár - Alig, hogy továbbjutott a Videoton FC a labdarúgó Európa Liga 2. selejtezőköréből, már a honi pontvadászatban kell helyt állnia. Vasárnap 18 órakor a Paksi FC vendégei lesznek a fehérváriak.

Ferencz Balázs

Az FK Csukaricski otthonában elért 1-1-es döntetlennel a Videoton FC 3-1-es összesítéssel lépett tovább az Európa Liga harmadik
selejtezőkörébe. A fehérvári tréner, Henning Berg az eredménnyel érthetően elégedett volt, azonban a mutatott
játékkal nem annyira.

- A játékosaink biztosan szeretik az izgalmakat, hiszen ebből volt éppen elég Belgrádban - értékelt a Csukaricski elleni derbi után a Vidi vezetőedzője. - Gyakorlatilag saját magunkat helyeztük nagy nyomás alá a mérkőzés elején, jött is a hazaiak gólja. Ezt követően persze a nyomás már az ellenfél részéről is ott volt, hiszen ha még egyszer betalálnak, akkor kezdődik elölről az egész párharc. Viszont végül sikerült ezzel megbirkóznunk, a Csukaricskinek pedig alapvetően olyan sok nagy helyzete nem volt a meccs folyamán. Nem játszottunk olyan jól, ahogyan tudunk, de a legfontosabb számunkra az volt, hogy meglegyen a továbbjutás. Nem veszítettük el a meccset, szépen végigvittünk egy kontratámadást, szóval az eredménnyel elégedett vagyok, de tudjuk, hogy ennél többre vagyunk képesek - mondta.

Pátkai Máté (j2) jó döntést hozott a Csukaricski otthonában, Pakson is gólok részese lenne
Fotó: vidi.hu

- Magunknak tettük nehézzé a meccset, nem úgy kezdtünk, ahogy terveztük. Pontatlanok voltunk, lassú és körülményes volt a játékunk - tette hozzá Pátkai Máté. - A harmincadik perc környékén rendeződtek a dolgok, a második félidőben már mi irányítottuk a játékot - vélekedett a középpályás, aki álompasszal hozta helyzetbe
Géresi Krisztiánt a gól előtt - Az ellenfél tizenhatosánál meg lehet ugyan rajzolni, hogy kinek hova kell indulnia, de ott úgyis az adott szituáció adja, hogy mit kell dönteni. Most jól döntöttem.

A hasonló döntésekre vasárnap 18 órától Pakson is nagy szüksége lesz a Vidinek. Míg a fehérváriak 2-1-es vereséget szenvedtek a DVTK-tól az OTP Bank Liga nyitányán, addig a Paksi FC pontot rabolt Debrecenből.

- Kellemetlen ellenfél a Paks, főleg otthon. Nagyon jól védekeznek, lezárják a területeket. Most sem lesz könnyű ellenük játszani, de ha mindenki maximálisan koncentrál, akkor ki tudjuk hozni a két csapat közötti különbséget. A Videoton előrébb jár, de ezt a pályán is bizonyítani kell - tekintett előre Pátkai Máté. - A második fordulóban még nincs rajtunk hatalmas eredménykényszer. Bár, a Videotonnak mindig nyomás alatt kell játszania, hiszen a dobogóért, a bajnoki címért küzd. Minden mérkőzést megpróbálunk megnyerni. Nem gondolom, hogy nagyon sok helyzetünk lesz, így a jó helyzetkihasználásra biztosan szükségünk lesz. Abból a kevés lehetőségből, ami várható, hogy adódik előttünk, minél többet ki kell tudni használni - adta közre a sikerhez vezető koordinátákat a Videoton középpályása.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!