Videoton

2015.04.27. 15:24

Videoton - Újpest: Meg kell tartani az előnyt

Székesfehérvár – Kedden, 18 órától a Magyar Kupa döntős tagságáért lép pályára a Videoton FC a Szusza Ferenc Stadionban. A fehérváriak egygólos előnnyel látogatnak az Újpesthez.

Ferencz Balázs

A Videoton búcsúzott a Ligakupától, így a Magyar Kupa elődöntőjében minden bizonnyal a bajnokságban immár 21 gólnál járó, és ezzel egyéni rekordot beállító Nikolics Nemanja is nagyobb szerepet kap a Megyeri úton, mint az eddigi kupameccseken. A válogatott csatár találataira nagy szükség lenne az MK újabb megmérettetésén is.

Nikolics Nemanja a bajnokságban 21 gólnál jár, most a Magyar Kupában kellene betalálnia. Fotó: Koppán Viktor

– Minden szezonban szeretnék gólerősen futballozni. A Vidinél öt év alatt kétszer megnyertem a gólkirályi címet, most itt az újabb lehetőség. – utalt a bajnokságban szerzett találataira Nikolics. – Külön öröm számomra hogy az egymást követő szezonokban tudom hozni a jó formát. Azt nem szeretem, ha egy csatár az egyik idényben lő 15 gólt, aztán a következőben négyet, ötöt. Azért dolgozom, hogy gólerősen futballozzak. Mindegyik gólomat nagyon szeretem, mindegyikért keményen megdolgoztam.

Dolgozni kedd este is keményen kell a Megyeri úton, hiszen a vendéglátó Újpest FC címvédőként masírozott a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjébe. A lilák sorrendben a Budaörs, a Himesháza, a Haladás skalpját gyűjtötték be, majd az Ajka csapatán csak büntetőkkel jutottak túl, a Gyirmót ellen pedig egy gólnélküli döntetlent követően négy gólt rámolva léptek tovább a legjobb négy közé. Itt találkoztak a fehérváriak Vignjevics együttesével, és a Sóstói Stadionban Gyurcsó góljával 1-0-s előnyt szereztek a sorozatban a Testvériségen (7-0), a Kunszálláson (8-0), az SZTK-Erimán (2-1), a DVTK-n (2-1) és a Pécsen (5-1) túljutó Videoton. Nikolics szerint elegendő lesz az egygólos előny a visszavágóra.

– Egyértelmű célunk, hogy bejussunk a döntőbe. – jelentette ki a fehérvári csatár. – Nem tudom ki kezd Újpesten, de abban biztos vagyok, hogy aki pályára lép, annak egy célja lesz: hogy továbbjussunk. Sokmindenre elég lehet az 1-0, de az biztos, hogy nem szabad elbízni magunkat, mert az 1-0 jó és veszélyes eredmény is egyben. Fontos volt, hogy nyerjünk az első meccsen, és vagyunk annyira jók és rutinosak, hogy megtartsuk ezt az eredményt. Nem 0-0-ra fogunk játszani, hanem arra, hogy egy újabb góllal bebiztosítsuk a továbbjutást. Nem kell rohanni, mert az Újpestnek kell támadnia, hiszen elsősorban nekik kell gólt rúgniuk, ezt nekünk pedig ki kell használnunk. - mondta Nikolics Nemanja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!