Zámoly

2014.11.19. 19:30

Akril és tűzzománc képek - Teltházas megnyitója volt a Tűzből-vízből című kiállításnak

Zámoly - Két kezdő, de tehetséges művész mutatkozott be a közelmúltban a településen. Szekeres Viktor akril képeivel, Ványiné Kertész Noémi pedig tűzzománcaival örvendeztette meg a közösséget.

Sebestyén Lilla

Az ezerszínű Marilyn Monroe, a mai Medusa, és a megfestett purgatórium egy teremben egy kicsit szertelen, mégis egységes.

Ugyanez a hatás a református gyülekezet templomának másik falán is, amely többnyire absztrakt tűzzománcokkal van ékesítve. Az Alistáli György Kulturális Egyesület Tűzből-vízből című kiállítása két kezdő művészt mutat be, akiknek hivatásuk mellett az alkotás a hobbijuk és ezt most saját közösségükben meg is mutathatták.

- Nem vagyok az a csendélet festő típus, én inkább az elvontabb, a megfoghatatlanabb dolgokat szeretem láttatni - mesél magáról Szekeres Viktor, aki tanári állása mellett fest.

A kezdő művész abszolút logikus gondolkodást igénylő tantárgyakat tanít, a kreatív oldala csak a festészet által nyer teret.

Én inkább az elvontabb, a megfoghatatlanabb dolgokat szeretem láttatni mondja  Szekeres Viktor (Fotó: Molnár Artúr)

Ványiné Kertész Noémi tűzzománc technikával alkotott képei még régebben, a főiskolán készültek. Mint mondja, ez egy igazán időigényes és kiszámíthatatlan művészet, az ember gyakorta nem tudja, mi kerül ki a kemencéből.

- Ezek a képek abszolút saját ihletésűek és többségben absztraktok. Egyedül a virág motívum, ami gyakran ismétlődik - mondja el Noémi, aki szintén a helyi általános iskola tantestületét erősíti.

Az alkotók egyébként különösen örültek, hogy a megnyitón telt ház volt. Azt mondják, nagyon sokat jelent a helyieknek, hogy Zámolyon is van már lehetőség kultúrprogramokat látogatni.

A Tűzből-vízből című kiállítás november 29-ig lehet megtekinteni. hétfőn 15 és 17 óra között, csütörtökönként 9 és 15 óra között vasárnap pedig 11 és 13 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!