Zámoly

2017.05.23. 20:10

Eljátszották a jövőjüket

ZÁMOLY Május 14-től 20-ig spanyol, német, román, török, illetve svéd iskolák csoportjait fogadta a Csanádi Imre Általános Iskola. A diáktalálkozó záróeseményét pénteken tartották.

Laci Patrícia

A Csanádi Imre Általános Iskola egy hétig fogadott spanyol, német, román, török, illetve svéd diákokat, illetve
a tanulókat kísérő tanárokat az Erasmus + programban. A külföldi diákok délutánonként foglalkozásokon ismerhették meg egymás kultúráját és legendáit Kozáry Ferenc színművész vezetésével, s kirándultak is. A fiatalok jártak Budapesten, a Velencei-tónál, s Székesfehérváron is. A tanulók között voltak általá-nos- és középiskolások is.

A külföldi diákok egy része az ünnepség utáni vacsorán

A fiataloknak minden fogadó országban más korszakot kellett feldolgozniuk drámapedagógiai módszerekkel, például Németországban az őskorról volt szó, míg az utolsó helyszínt jelentő Csanádi Imre Iskolában a jelenről és a jövőről. A zárórendezvényt pénteken délután tartották a művelődési házban: minden külföldi diák készült előadással, például el kellett játszaniuk, hogyan képzelik a jövőt. Az eseményt közös piknik zárta. Csordásné Papp Ágnes, az iskola igazgatója elmondta, bár a diáktalálkozónak vége, ám ők, az oktatók nyáron egy tanári konferenciára mennek Törökországba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!