Zene

2016.08.25. 16:01

A Cloud 9+ már tervezi az új albumot

A tervek szerint ősszel el fogja készíteni második albumát a Cloud 9+ zenekar. Az új korongot várhatóan jövő évben már meg is hallgathatják a rajongók.

Laci Patrícia

A Cloud 9+ együttesnek sikerült pár év alatt az ország egyik legkedveltebb fesztiválzenekarává fejlődnie, de vajon hogyan is indult a csapat története? A kezdetekről Tóth Bertalan, a zenekar gitárosa mesélt nekünk.

Ha minden jól megy, fél év múlva már meghallgathatjuk a második Cloud 9+ lemezt   Fotó: Cloud 9+

- Először Cloud 9 néven működtünk, az énekesünk pedig egy lány volt. Akkoriban az út és a stíluskeresés időszakát éltük, nem volt meg a nagy áttörés, inkább egy tanuló folyamatnak nevezném ezt a korszakot. Aztán a hölggyel elváltak az útjaink, majd egy koncertünkön összeismerkedtünk a jelenlegi énekesünkkel, Szivák Zsolttal, akit aztán felkértünk, hogy csatlakozzon hozzánk - mondta a zenész.

A csapat még 2013-ban adta ki legelső dalát Supernova címmel. A szám hamar sikeressé vált a videómegosztó oldalon, emellett a rádiók is előszeretettel játszották azt, 2015-ben pedig megjelent a zenekar debütáló nagylemeze, amely rögtön a hazai letöltési, illetve eladási listák élére került. Tóth Bertalan elmondta nekünk, hogy próbálnak többféle stílust is vegyíteni a dalaikban:

- A rock, az elektronika és a hip-hop hármasa a fő alkotóeleme a dalainknak. Az elektronikán belül a drum & bass és a dubstep jellemző ránk elsősorban, de egyre jobban megyünk a trap felé.

Sűrű volt a nyara a Cloud 9+ együttesnek. A legtöbb nagy hazai fesztivál színpadát sikerült meghódítaniuk a fiúknak, például a székesfehérvári Fezen fesztiválon is játszottak még augusztus 5-én.

- Eddig szerintem ez a legdurvább nyarunk. Rengeteg fellépés van a hátunk mögött, sokan is jöttek a koncertjeinkre szerencsére. Általában 2-3 helyre is eljutottunk hétvégente a nyáron. A koncertezés egy nagyon csodálatos dolog, viszont fárasztó is - számolt be tapasztalatairól a zenész.

A Cloud 9+ tagjai amellett, hogy saját dalokat is játszanak, olykor feldobják a show-t egy-egy világsláger átdolgozásával. A Fezen fesztiválon például olyan neves dalok csendültek fel körülbelül 1 percre, mint például Martin Solveig-től az Intoxicated vagy Darude-tól a Sandstorm, sőt még a Backstreet Boys legendás szerzeménye, az Everybody (Backstreet s back) is helyet kapott a produkcióban.

- Nálunk ez a koncepció, hogy élőben olykor más zenekaroktól is játszunk valamit. Ezt persze a közönség is értékeli, ráadásul egy ilyen kis dalrészlet plusz hangulatot is tud adni a show-nak - mondta Bertalan, akit a jövendőbeli célokról is kérdeztünk:

- Már tervben van a második albumunk. Az ősszel szeretnénk elkezdeni a munkálatokat, felvenni a dalokat, egyébként rengeteg ötletünk van. Nyilván az új album kicsit el fog térni az elsőtől, hiszen folyamatosan alakul a személyiségünk. Reméljük, hogy fél éven belül meg tud jelenni a lemez. Emiatt a mostani klubszezon kicsivel csendesebb lesz, mint a nyarunk, de a heti 1-2 koncert még így is bele fog férni szerintem. A próbatermünket szeretnénk felújítani, mert a mostanit már kinőttük. Nagy tervünk az is, hogy külföldön is jól szerepeljünk. Egyszer játszottunk Londonban egy showcase koncerten szakmabelieknek, ott próbáltuk is építeni a kapcsolatokat.

Az együttes elnyerte a Cseh Tamás Program nemzetközi pályázatát is.

- Nagyon sok zenekart tudott támogatni ez a program, szerintem ez elég előremutató, s egy kiváló doppingszere a vidéki turnézásnak. Mi az útiköltségre és a koncertezésre kaptunk támogatást - tette hozzá Tóth Bertalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!